Un american din 20 este depresiv

Un american din 20 este depresiv, iar persoanele cu vârstele cuprinse între 40-59 de ani, de culoare şi cele sărace sunt mai des atinse de depresie, potrivit unei statistici realizate de Centrul american pentru control şi prevenirea bolilor (CDC).

40 afișări
Imaginea articolului Un american din 20 este depresiv

Un american din 20 este este depresiv

Aproximativ 5,4 la sută dintre americani de peste 12 ani sunt depresivi. În plus, 7,3 la sută dintre persoanele de 40 - 59 de ani şi până la opt la sută dintre persoanele de culoare sunt în aceeaşi situaţie.

Femeile sunt într-un număr mai mare atinse de depresie faţă de bărbaţi (6,7 la sută în comparaţie cu 4 la sută).

Însă cei săraci sunt mai vulnerabili în faţa depresiei, care afectează 11,5 la sută din persoanele de 18-39 de ani sărace şi până la 22,4 la sută din persoanele de 40-59 de ani care întâmpină aceleaşi dificultăţi financiare.

Până la 80 la sută din persoanele care suferă de depresie afirmă că au probleme de adaptare la viaţa cotidiană şi 27 la sută manifestă dificultăţi de comportament la serviciu.

Potrivit CDC, SUA pierde anual aproximativ 83 de miliarde de dolari (cifră care datează din 2000), două treimi din sumă reprezentând pierderea productivităţii şi absenteismul.

Doar o treime (29 la sută) din depresivi apelează la ajutorul unui profesionist din domeiul sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici