Un avion de pasageri va ajunge de la Londra la New York în două ore. Cu ce viteză va zbura? - FOTO, VIDEO

Un avion care poate să parcurgă distanţa dintre Londra şi Sidney în trei ore şi jumătate şi-ar putea adjudeca titlul de cel mai rapid avion de pasageri. Potrivit planurilor prezentate de HyperMach, SonicStar, un avion clasa business, este capabil de o viteză maximă de 4.287 de km pe oră, de două ori mai mare decât a supersonicului Concorde.

6066 afișări
Imaginea articolului Un avion de pasageri va ajunge de la Londra la New York în două ore. Cu ce viteză va zbura? - FOTO, VIDEO

Un avion de pasageri va ajunge de la Londra la New York în două ore. Cu ce viteză va zbura? (Imagine: Daily Mail)

Supersonicul va zbura la o altitudine de peste 18.000 de metri, permiţându-le pasagerilor să observe curbura Pământului, potrivit Daily Mail.

Richard Lugg, director general al HyperMach, vrea ca acest avion să fie gata în cel mult zece ani, el obţinând deja finanţare de la Departamentul de Comerţ şi Industrie din Marea Britanie.

Sistemul de propulsie al aeronavei cu 20 de locuri va fi compus din două motoare hibride, cu 30 la sută mai eficiente în ce priveşte consumul de carburant decât motoarele Rolls-Royce folosite la Concorde.

Compania HyperMach susţine că aeronavele SonicStar vor fi atât de rapide încât vor parcurge distaţa Londra-New York în doar două ore.

Călătoria de la New York la Sidney va fi redusă cu 75 la sută - de la 20 de ore petrecute în avion la doar cinci ore.

Supersonicul va avea o viteză de coarzieră de 3,1 Mach, însă viteza maximă va fi de 3,6 Mach, posibilă datorită tehnologiei hibrid a motoarelor, şi va fi dotat cu o tehnologie avansată pentru eliminarea bangului sonic produs la depăşirea vitezei sunetului (1 Mach = 1224 km/h).

Însă, potrivit HyperMach, reducerea emisiilor va fi adevăratul secret al succesului viitoarei aeronave SonicStar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici