Un cercel din aur, vechi de 2.000 de ani, descoperit la Ierusalim

Arheologii au descoperit la Ierusalim un cercel din aur datând din perioada Imperiului Roman, în stare perfectă de conservare, a anunţat, luni, Autoritatea pentru antichităţi israeliene.

314 afișări
Imaginea articolului Un cercel din aur, vechi de 2.000 de ani, descoperit la Ierusalim

Un cercel din aur, vechi de 2.000 de ani, descoperit la Ierusalim

Cercelul, realizat din aur, este ornat cu trei perle şi două smaralde şi datează din secolele I î.Cr.-IV d.Cr, potrivit unui comunicat.

Bijuteria a fost descoperită în timpul unor săpături la nişte ruine datând din epoca bizantină, într-un cartier din estul Ierusalimului.

"Cercelul din aur este atât de bine conservat încât poţi spune că a fost fabricat ieri", se indică în acelaşi comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici