Un medicament experimental împotriva migrenelor, testat cu rezultate promiţătoare

Medicamentul experimental Telcagepant a avut rezultate promiţătoare împotriva migrenelor, în urma unor teste preliminarii, potrivit unui studiu publicat în revista medicală britanică The Lancet.

683 afișări
Imaginea articolului Un medicament experimental împotriva migrenelor, testat cu rezultate promiţătoare

Un medicament experimental împotriva migrenelor, testat cu rezultate promiţătoare (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Tecagepant, aflat încă în faza de evaluare, face parte dintr-o clasă nouă de medicamente, au afirmat autorii articolului.

Noul medicament acţionează ca un inhibitor al receptorilor care sunt implicaţi în transmiterea durerii la nivelul creierului.

"Telcagepant pare să fie un medicament promiţător, deşi teste suplimentare sunt necesare pentru a stabili cu claritate rolul acestuia", au declarat Lars Edvinsson, de la Spitalul Universitar din oraşul suedez Lund, şi Mattias Linde, de la Spitalul St Olavs, din oraşul norvegian Trondheim.

Acest tratament experimental atenuează durerea în acelaşi fel în care o fac alte medicamente folosite în terapiile actuale, precum Triptan, dar, în mod contrar acestuia nu este un vasoconstrictor. Datorită acestui avantaj, Telcagepant va putea fi administrat pacienţilor suferind de afecţiuni cardiovasculare.

Migrena este o boală care afectează până la 15% din populaţia adultă din ţările industrializate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici