Un medicament folosit în tratamentul contra hiperactivităţii i-ar putea ajuta şi pe toxicomani

Substanţa activă din medicamentul Ritalin, prescrisă de obicei în tratamentul aplicat copiilor suferind de deficit de atenţie şi de hiperactivitate, ar putea fi folosită cu succes în tratamentul persoanelor dependente de cocaină, potrivit unui studiu american recent.

119 afișări
Imaginea articolului Un medicament folosit în tratamentul contra hiperactivităţii i-ar putea ajuta şi pe toxicomani

Un medicament folosit în tratamentul contra hiperactivităţii i-ar putea ajuta şi pe toxicomani (Imagine: Viorel Dudau/Mediafax Foto)

Profesorul psihiatru Chian-shan Ray Li, de la Universitatea Yale (SUA), a administrat acest medicament psihotrop, metilfenidat, unor voluntari dependenţi de cocaină.

După administrare, pacienţii au efectuat diverse sarcini pe computer, al căror scop a fost acela de a testa felul în care ei îşi controlau impulsurile.

Astfel, voluntarii trebuia să apese foarte repede pe o tastă, de fiecare dată când semnalul "Go" apărea pe monitor. Însă, la fel de repede, acest semnal putea fi urmat imediat de semnalul "Stop". Pacienţii erau obligaţi să reziste primului impuls şi să nu apese pe acea tastă.

Voluntarii care au primit molecula conţinută de medicamentul Ritalin au arătat un control mai bun al impulsurilor, comparativ cu pacienţii care au primit un placebo, au precizat autorii acestui studiu, publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici