- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (07.03.2015, 23:10)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un mormânt celtic vechi de 2.500 de ani, descoperit în Franţa - VIDEO
Mormântul, vechi de 2.500 de ani, al unui prinţ celt, bogat în artefacte greceşti şi etrusce, a fost descoperit în localitatea Lavau din regiunea franceză Champagne, iar specialiştii spun că este unul dintre cele mai mari mausolee din epoca fierului găsite până în prezent.
Urmărește
13994 afișări
Un mormânt celtic vechi de 2.500 de ani, descoperit în Franţa
Prinţul celtic, care a fost înmormântat împreună cu carul său de luptă, a trăit în secolul al cincilea î.e.n. - sfârşitul primei epoci a fierului, cunoscută pentru utilizarea pe scară largă a acestui metal, potrivit dailymail.co.uk.
În mormânt - ce include o cameră mortuară centrală de 14 metri pătraţi, care este încă sigilată - arheologii au găsit o adevărată comoară de artefacte, printre care şi un cazan din bronz, decorat cu zeităţi greceşti, folosit pentru vin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ești de acord ca Iohannis să rămână în funcție, deși mandatul lui expiră pe 21 decembrie? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
AUR depune plângere la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva deciziei CCR
-
SUA, după decizia CCR: Românii trebuie să aibă încredere că alegerile lor sunt lipsite de influenţe străine malefice
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Decizia Curţii Constituţionale i-a adus pe Lasconi şi Georgescu la unison: o lovitură împotriva democraţiei!
Mausoleul se numără printre cele mai mari din acea perioadă descoperite până în prezent, spun autorii descoperirii, specialiştii de la Institutul naţional de cercetări arheologice din Franţa.
Descoperirea poate oferi noi informaţii despre comerţul practicat în epoca de fier europeană, spun specialiştii. Obiectele din fier şi ceramică descoperite în acest sit sunt dovezi ale schimburilor comerciale care aveau loc între populaţiile mediteraneene şi celţi.
La sfârşitul secolului al şaselea şi începutul secolului al cincilea î.e.n., au început să se dezvolte oraşe stat etrusce şi greceşti în zona în care în prezent se află sudul Franţei. Negustori mediteraneeni, în căutare de sclavi, metale şi alte bunuri preţioase, au deschis căi comerciale cu celţii continentali.
Situl funerar este cercetat din octombrie 2014, iar specialiştii, care au descris descoperirea drept "excepţională", cred că vor încheia săpăturile la sfârşitul lunii martie.
Citește pe alephnews.ro: Serviciile secrete din Ungaria au spionat funcționari anti-fraudă ai UE. Ce a declarat guvernul Orban
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Care sunt motivele pentru care CCR a anulat alegerile prezidențiale? Toni Neacșu: „Viitorul guvern ar trebui să stabilească datele alegerilor”
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta de la Insula Iubirii arată fabulos, iar milionarul cu 23 de ani mai în vârstă ca ea o răsfață!
PROSPORT.RO
Pe ce dată vin ninsorile în București, Timișoara, Iași și Cluj-Napoca, potrivit meteorologilor AccuWeather
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe