Un nou vaccin ar putea salva milioane de vieţi de la malarie. Numai în 2022 s-au înregistrat peste 600,000 de decese

  • Un nou vaccin anti-malarie a fost dezvoltat de Universitatea de la Oxford, având eficacitate de 75%, fiind mai ieftin şi mai uşor de fabricat în 100 milioane de doze pe an.
  • În 2022, au fost înregistrate 247 de milioane de cazuri şi 619.000 de decese din cauza malariei.
  • Şeful OMS, Tedros Ghebreyesus, a declarat: ,,Este o zi măreaţă pentru sănătate, pentru ştiinţă şi pentru vaccinuri".
353 afișări
Imaginea articolului Un nou vaccin ar putea salva milioane de vieţi de la malarie. Numai în 2022 s-au înregistrat peste 600,000 de decese

University of Oxford

Un nou vaccin anti-malarie a fost dezvoltat de Universitatea de la Oxford şi ar putea salva milioane de vieţi. 

Este al doilea vaccin anti-malarie dezvoltat, dar este mult mai ieftin şi produs la scară mai mare - 100 milioane de doze pe an.  

Producătorii vaccinului susţin că are eficacitate de 75%. 

Potrivit statisticilor,  în 2022, au fost raportate aproximativ 247 de milioane de cazuri şi 619.000 de decese. 

Malaria cauzează bătăi de cap oamenilor de milenii, iar personalităţi istorice cunoscute ca Oliver Cromwell, faraonul Tutankhamon şi Alexandru cel Mare ar fi murit de la malarie,  inclusiv pe Iulius Cezar şi Cristofor Columb, această boală oribilă era să-i dea gata. 

Malaria este răspândită prin ciupiturile de ţânţari şi afectează în special populaţiile din regiunile tropicale, subtropicale şi aride, Africa fiind continentul cel mai grav afectat, 95% din decesele înregistrate la nivel global fiind înregistrate acolo.  

Şeful OMS, Tedros Ghebreyesus, a declarat: ,,Este o zi măreaţă pentru sănătate, pentru ştiinţă şi pentru vaccinuri. Am visat la ziua când vom avea un vaccin eficient împotriva malariei". 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici