Un proiect inedit de cercetare în Groapa Marianelor ilustrează viaţa creaturilor marine - VIDEO

Oamenii de ştiinţă de la Administraţia Naţională a Oceanelor şi Atmosferei (NOAA) din SUA au îniţiat un nou proiect de explorare a adâncului din Monumentul Naţional Groapa Marianelor.

727 afișări
Imaginea articolului Un proiect inedit de cercetare în Groapa Marianelor ilustrează viaţa creaturilor marine - VIDEO

Un proiect inedit de cercetare în Groapa Marianelor ilustrează viaţa creaturilor marine ( Imagine Adrian Stoicoviciu / Mediafax Foto)

Potrivit Descoperă, echipa de cercetători lucrează la bordul navei NOAA, numită Okeanos Explorer, cu ajutorul căreia au documentat lumea sălbatică şi geologia regiunii.

În timpul primei luni de expediţie, echipa a reuşit să surprindă momente impresionante din viaţa creaturilor marine, printre care: peştele Chimaera, crabul Parapagurid Hermit, Castravetele de mare şi Dandelion-ul din tipul siphonophore.

Oamenii de ştiinţă au fost surprinşi de expresiile geologice găsite în cheile numite ”Back-arc”.

A putut fi observată şi o erupţie vulcanică subacvatică care a avut loc cu aproximativ 3 ani în urmă. Temperatura unuia dintre aceste evenimente hidrotermale a ajuns la aproximativ 339 de grade Celsius.

Exploratorul Okeanos îşi desfăşoară misiunea din Groapa Marianelor până la 10 iulie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici