Un tânăr din Bangladesh numit "omul-copac" va fi operat pentru extirparea negilor masivi

Un tânăr din Bangladesh supranumit "omul-copac" din cauza negilor masivi de pe braţe şi picioare va fi supus unor intervenţii chirurgicale pentru extirparea excrecenţelor care au început să apară în urmă cu zece ani şi care seamănă cu ramuri uscate, informează The Guardian.

1457 afișări
Imaginea articolului Un tânăr din Bangladesh numit "omul-copac" va fi operat pentru extirparea negilor masivi

Un tânăr din Bangladesh numit "omul-copac" va fi operat pentru extirparea negilor masivi (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

Abul Bajandar, din regiunea Khulna, situată în sudul Bangladeshului, a fost supus deja unor proceduri pregătitoare înaintea operaţiilor pentru extirparea negilor masivi de pe mâini şi picioare, care cântăresc cel puţin cinci kilograme.

"La început am crezut că erau inofensivi", a declarat bărbatul în vârstă de 26 de ani, internat la Spitalul Universitar din Dhaka. "Însă, treptat, mi-am pierdut capacitatea de muncă. Am zeci de rădăcini cuprinse între cinci şi opt centimetri pe ambele mâini. Sunt unele mai mici şi pe picioare", a explicat Abul Bajandar, care din cauza bolii a fost nevoit să renunţe la activitatea de taxi cu bicicleta.

O echipă medicală va efectua intervenţiile chirurgicale la Spitalul Universitar din Dhaka (DMCH), cel mai mare centru medical de stat din Bangladesh, care a decis să suporte costurile tratamentului. Medicii încearcă să afle mai întâi dacă negii pot fi extirpaţi fără afectarea nervilor principali şi fără a genera alte probleme de sănătate.

Negii au fost diagnosticaţi drept epidermodisplasia verruciformis, o boală genetică extrem de rară care generează excrecenţe masive ale pielii.

"Popular, este numită boala «omului-copac»", explică Samanta Lal Sen, directorul centrului DMCH. "Din câte ştim, există trei astfel de cazuri în lume, inclusiv cel al lui Abul Bajandar. Este prima dată când avem un astfel de caz rar în Bangladesh", a precizat Samanta Lal Sen.

La început, Abul Bajandar a încercat să taie negii, dar era extrem de dureros. "Apoi am mers la un specialist în homeopatie şi medicină naturistă. Dar starea nu a făcut decât să se înrăutăţească", explică tânărul din Bangladesh, care s-a interesat şi la medici din India, dar nu îşi permite costurile operaţiilor în această ţară.

Un bărbat din Indonezia care avea negi masivi pe tot corpul a fost supus în 2008 unor operaţii de extirpare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici