Un test foarte simplu, capabil să detecteze Alzheimer în cinci minute

Medicii britanici au alcătuit un test de memorie foarte simplu, extrem de rapid, capabil să dubleze şansele de detectare a formelor incipiente ale maladiei Alzheimer, informează dailymail.co.uk.

3727 afișări
Imaginea articolului Un test foarte simplu, capabil să detecteze Alzheimer în cinci minute

Un test foarte simplu, capabil să detecteze Alzheimer în cinci minute (Imagine: Mediafax Foto)

Metoda "Test Your Memory" (TYM) este un test foarte simplu, pe care pacienţii pot să îl facă singuri. Doar cinci minute sunt necesare pentru rezolvarea acestui test, care detectează în proporţie de 93% cazurile de Alzheimer, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Addenbrooke's Hospital din Cambridge, publicat în ediţia online a publicaţiei British Medical Journal.

Testul este de aproape două ori mai eficient decât oricare altă metodă de până acum, identificând acele persoane care au nevoie de un consult medical mai amănunţit.

"Test Your Memory" se adresează persoanelor care au probleme de memorie şi cuantifică 10 indicatori, din care cei mai importanţi sunt copierea unei fraze, calculele, fluenţa verbală şi rememorarea unei fraze copiate.

Cercetătorii au analizat rezultatele oferite de 540 de persoane cu vârstele cuprinse între 18 şi 95 de ani, care nu aveau probleme cu memoria, dar şi rezultatele furnizate de 139 de pacienţi suferind de demenţă clinică şi maladii degenerative ale creierului.

Voluntarii sănătoşi au obţinut un scor mediu de 47 dintr-un total de 50 de puncte. Pacienţii suferind de Alzheimer au obţinut un scor mediu de 33 de puncte, iar pacienţii aflaţi într-un stadiu incipient al acestei maladii au obţinut un scor mediu de 45 de puncte.

Potrivit aceluiaşi studiu, un alt test, utilizat pe scară largă, denumit "Mini-mental state examination" (MMSE), a detectat doar 52% dintre pacienţii suferind de Alzheimer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici