Un zid din epoca regelui Solomon, descoperit în Ierusalim

Un zid datând din secolul al XX-lea înaintea erei noastre, adică din epoca regelui Solomon, a fost descoperit în Ierusalim în timpul unor săpături arheologice recente, a anunţat Universitatea ebraică din oraş, citată de The Huffington Post.

160 afișări
Imaginea articolului Un zid din epoca regelui Solomon, descoperit în Ierusalim

Un zid din epoca regelui Solomon, descoperit în Ierusalim (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dacă datarea se va dovedi corectă, descoperirea va veni în sprijinul ideii că Ierusalimul era un centru guvernamental puternic, care avea resursele umane şi materiale pentru construcţia de fortificaţii solide în secolul al 10-lea înaintea erei noastre.

Acest fapt constituie un subiect de dispută pentru istorici, descoperirea venind în sprijinul versiunii biblice potrivit căreia regii evrei David şi Solomon conduceau Ierusalimul la vremea respectivă.

În timp ce unii specialişti susţin această versiune, există şi un număr de experţi care consideră că domnia lui David este un mit şi că în perioada respectivă nu se poate vorbi despre o autoritate guvernamentală.

Descoperirea este considerată de o importanţă majoră, care demonstrează că la acea vreme Ierusalimul era o forţă ce putea, printre altele, gestiona ample proiecte de construcţii.

Cei care au descoperit fortificaţiile şi au făcut datarea cred că acestea au fost construite în timpul domniei lui Solomon, fiul lui David.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici