Urşii polari sunt canibali! Imagini şocante cu un pui devorat de un mascul înfometat - FOTO şi VIDEO

Urşii polari se mănâncă unii pe alţii. Un fotograf a surprins un mascul sfâşiind un pui inofensiv, pe care l-a cărat apoi după el pentru a-l mânca într-un loc sigur.

1266 afișări
Imaginea articolului Urşii polari sunt canibali! Imagini şocante cu un pui devorat de un mascul înfometat - FOTO şi VIDEO

Urşii polari sunt canibali! Imagini şocante cu un pui devorat de un mascul înfometat (Imagine: Daily Mail)

Lângă mascul şi puiul sfâşiat se afla un alt urs polar, despre care fotograful care a realizat imaginile şocante, Jenny Ross, crede că ar fi putut fi mama puiului, informează Daily Mail.

Conform cercetării realizate de Ross, comportamentul acesta neobişnuit a devenit comun printre urşii polari:

"În momentul în care adultul a devenit conştient că un vapor se apropie de el, a început să atragă atenţia: a cărat după el trupul puiului de urs, dovedind controlul asupra lui, sugerând: «Aceasta este hrana mea»", povesteşte Jenny Ross.

"Apoi a ridicat puiul de urs cu fălcile şi l-a mutat dintr-o parte a banchizei pe alta. În final, când se afla la o distanţă considerabilă, s-a oprit şi a înfulecat cadavrul", continuă fotograful.

Motivul pentru care urşii polari au devenit canibali este lipsa hranei, fenomenul fiind prezent îndeosebi vara: "În această perioadă a anului, urşii polari tineri pot reprezenta o sursă de hrană pentru adulţii masculi. Pe măsură ce climatul continuă să se încălzească în Arctic şi gheaţa mării începe să se topească, frecvenţa acestui fenomen poate creşte", a mai constatat Jenny Ross.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici