Vezi lista medicamentelor care creează dependenţă

Abuzul de medicamente sau automedicaţia duce la apariţia dependenţei, avertizează medicii. De la tratamentele pentru afecţiuni grave precum cancerul şi până la banalele picături de nas, toate acestea duc la crearea dependenţei, dacă sunt luate altfel decât la recomandarea medicului.

335 afișări
Imaginea articolului Vezi lista medicamentelor care creează dependenţă

Vezi lista medicamentelor care creează dependenţă (Imagine: Mediafax Foto)

"Picăturile de nas conţin substanţe care duc la apariţia dependenţei fizice, astfel că un tratament cu astfel de produse trebuie urmat cel mult cinci zile", spune dr. Florin Ene, şeful Secţiei de Dependenţă de Substanţe, din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Alexandru Obregia", din Bucureşti.

Citeşte mai multe despre medicamentele care creează dependenţă pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici