Vinul stimulează intelectul

Aceasta este concluzia oamenilor de ştiinţă norvegieni care au studiat timp de 7 ani un grup de 5033 persoane, barbaţi şi femei.

33 afișări
Imaginea articolului Vinul stimulează intelectul

Vinul stimulează intelectul (Imagine: Mediafax Foto)

Pe parcursul cercetărilor, voluntarii au fost supuşi unor teste cognitive ale căror rezultate au fost apoi corelate cu consumul de alcool. Iar concluzia a fost că "oamenii cumpătaţi fac lucruri cumpătate". Cu alte cuvinte s-a observat că persoanele care beau alcool în cantităţi moderate stau mai bine la capitolul intelect, comparativ cu cei care fac abuz sau cei care nu consumă deloc.

Rezultate slabe la testele cognitive au obţinut însă peroanele mai în vârstă, mai puţin educate, fumătorii, cele suferind de depresie, diabet sau hipertensiune. Iar de aici s-a născut întrebarea dacă nu cumva tocmai nivelul cognitiv înalt este cel care determină cumpătarea în ceea ce priveste consumul de alcool şi nu că alcoolul ar fi cel care determină un IQ ridicat.

Citeşte mai multe despre efectele consumului moderat de vin pe www.csid.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici