"Avem tehnologii dovedite!" Tratament împotriva COVID-19, gata la finalul verii. Cine face anunţul

Cercetătorii din Canada anunţă că sunt aproape să intre în producţie de masă cu un vaccin pentru cei infectaţi cu noul coronavirus.

9798 afișări
Imaginea articolului "Avem tehnologii dovedite!" Tratament împotriva COVID-19, gata la finalul verii. Cine face anunţul

"Avem tehnologii dovedite!" Tratament împotriva COVID-19, gata la finalul verii. Cine face anunţul

Compania canadiană Emergent Biosolutions din Winnipeg, Canada, e cea care dezvoltă un tratament experimental pentru cei infectaţi cu coronavirus. În acelaşi timp e implicată alături de două companii americane în dezvoltarea unui vaccin care să prevină îmbolnăvirea cu COVID-19.

Medicul Laura Saward a povestit Global News Canada că Emergent Biosolutions are un mic avans datorită experienţei cu tratamente dezvoltate împotriva virusurilor.

"Am început studiul imediat, am studiat pe toate platformele nostre cum am putea avea un impact, dar normal că toată lumea face asta repede. Noi am studiat o parte din tehnologiile noastre dovedite, platforme care au fost la baza unor medicamente cu licenţă şi le-am pus la treabă împotriva coronavirusului", spune ea.

Saward mai spune că în timp ce toată lumea caută un vaccin care să provoace imunitate pentru COVID-19, ei sunt concentraţi pe un remediu pentru cei care au contactat deja boala.

"Când foloseşti un vaccin, dezvolţi anticorpi în timp. Asta e un mod de a oferi cuiva o doză din acei anticorpi imediat, iar asta l-ar ajuta să elimine infecţia sau virusul din sistemul lor. E o abordare pe care am folosit-o la multe boli infecţioase unde izolezi acei anticorpi de sursele de plasmă. Sunt sute de ani de cercetare în acest tip de abordare. Elimini o parte din riscuri, iar scopul nostru e să ne miscăm cât de repede se poate".
 

VACCIN ÎMPOTRIVA CORONAVIRUS LA FINALUL VERII



Cu peste 380.000 de persoane infectate în toată lumea şi peste 16.500 de persoane decedate, omernirea aşteaptă un remediu rapid, iar acesta poate veni din Canada. Tratamentul ar putea fi administrat în masă la finalul verii, anunţă Laura Saward.

"Pentru că folosim tehnologii dovedite, suntem siguri că putem ajunge în clinică foarte rapid cu vaccinul ca să-i evaluăm eficienţa. O să lucrăm cu autorităţile de reglementare ca să facem asta într-un mod sigur şi eficient, dar obiectivul nostru este să ajungem în clinică până la finalul verii. O sa-l fabricăm la locaţia din Winnipeg de la începutul verii", a mai spus ea.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici