Băuturile carbogazoase sau „otravă îmbuteliată”? Mexicul găseşte legătura dintre COVID-19 şi băuturile zaharoase

  • În timp ce se luptă cu pandemia, Mexicul a găsit un viciu vinovat de mortalitatea crescută
  • Subsecretarul pentru sănătate din Mexic, Hugo López-Gatell, a blamat zahărul din băuturile acidulate pentru că a provocat comorbidităţi, precum obezitatea, diabetul şi hipertensiunea arterială
  • În Mexic, aproape trei sferturi din populaţie are un exces de greutate.
  • Mexic este a treia ţară din lume în ceea ce priveşte decesele cauzate de coronavirus
7283 afișări
Imaginea articolului Băuturile carbogazoase sau „otravă îmbuteliată”? Mexicul găseşte legătura dintre COVID-19 şi băuturile zaharoase

Băuturile carbogazoase sau „otravă îmbuteliată”? Mexicul găseşte legătura dintre COVID-19 şi băuturile zaharoase

În timp ce se luptă cu pandemia care a adus Mexicul pe locul trei în lume ca mortalitate, autorităţile au descoperit un viciu pe care îl consideră vinovat pentru problemele de sănătate ale ţării: consumul agresiv de băuturi carbogazoase.

Subsecretarul pentru sănătate din Mexic, Hugo López-Gatell, a încercat să conecteze consumul de băuturi acidulate cu decesele de COVID-19, blamând zahărul pentru că a provocat comorbidităţi precum obezitatea, diabetul şi hipertensiunea arterială - maladii frecvente în Mexic, unde aproape trei sferturi din populaţie are un exces de greutate, potrivit unui studiu făcut de către Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

"De ce avem nevoie de otravă îmbuteliată în băuturile răcoritoare?" întrebă López-Gatell, citat de USA Today. „Sănătatea în Mexic ar fi foarte diferită dacă am înceta să fim înşelaţi de aceste stiluri de viaţă vândute la televizor şi auzite la radio şi pe care le vedem la reclame - ca şi cum ar fi fericirea.”

Pe măsură ce cazurile COVID-19 cresc şi numărul morţilor creşte - Mexicul este depăşit doar de Brazilia şi SUA la cazurile de fatalitate pandemică - López-Gatell şi preşedintele Andrés Manuel López Obrador au legat problemele pandemice ale Mexicului de obiceiurile proaste de nutriţie ale mexicanilor - consumul de băuturi carbogazoase printre ele.

Mexicanii beau mai multe băuturi acidulate pe cap de locuitor decât orice altă ţară - aproximativ 163 litri pe an. Companii precum Coca-Cola livrează produse în colţurile îndepărtate ale ţării - acolo unde apa potabilă este puţină, iar dozele de băuturi sunt adesea vândute la preţuri mai mici decât apa.


Dieta coronavirus? Obezitatea afectează severitatea COVID-19

„Dovada este foarte clară, dar există multe interese, care au dus la acoperirea informaţiilor de către alte administraţii”, a spus subsecretarul de stat în sănătate López-Gatell, care a susţinut că dependenţa de băuturi zaharoase a dus la 40.000 de decese anual în Mexic. „Trebuie să descurajăm consumul produselor dăunătoare, astfel încât să fie mai puţine persoane nesănătoase”.

La rândul său López-Gatell a fost criticat pentru gestionarea pandemiei pentru că nu s-au efectuat teste pe scară largă în Mexic şi nu s-au urmăririt contactele bolnavilor prin anchete epidemiologice. Numărul morţilor în Mexic a trecut de 60.000.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici