BREAKING Erdogan acuză Consultatul Arabiei Saudite de CRIMĂ premeditată: Uciderea jurnalistului a fost planificată cu câteva zile în avans

Preşedintele turc Recep Taiyyp Erdoğan a făcut marţi o declaraţie privind moartea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, spunând că uciderea acestuia fost planificată cu câteva zile în avans, transmite BBC.

2591 afișări
Imaginea articolului BREAKING Erdogan acuză Consultatul Arabiei Saudite de CRIMĂ premeditată: Uciderea jurnalistului a fost planificată cu câteva zile în avans

BREAKING Erdogan acuză Consultatul Arabiei saudite de CRIMĂ premeditată: Uciderea jurnalistului saudit a fost planificată cu câteva zile în avans

El a spus că Turcia are dovezi clare că Khashoggi a fost ucis într-o crimă premeditată şi "sălbatică" la consulatul saudit de la Istanbul din 2 octombrie.

De asemenea, el a cerut ca suspecţii să fie judecaţi în Istanbul.

El a cerut Arabiei Saudite să furnizeze răspunsuri despre locul în care se află corpul lui Khashoggi şi cine a ordonat operaţiunea.

Erdoğan a făcut un rezumat al mişcărilor lui Khashoggi în ziua în care a dispărut şi a spus că echipa "care a planificat şi a executat crima" a fost informată despre vizita la consulat cu o zi înainte.a declarat că două echipe saudite au fost implicate în crimă, iar o echipă de nouă persoane, inclusiv generali, a zburat din Arabia Saudită, relatează The Guardian.

Khashoggi nu a mai fost văzut după ce a intrat în consulatul din Istanbul în după-amiaza zilei de 2 octombrie. Soţia sa a anunţat că el a fost reţinut împotriva voinţei sale, a adăugat acesta.

Erdoğan a mai spus că autorităţile turce iau în calcul luarea de măsuri diplomatice în cazul acestei crime.

Conform lui Erdoğan, este clar că uciderea lui Jamal Khashoggi a fost o asasinare politică premeditată şi planificată cu meticulozitate. El a menţionat că echipele de recunoaştere au mers până la cercetarea zonelor forestiere din apropierea oraşului Istanbul.

Erdogan: "Serviciile de securitate turceşti au dovezi că uciderea era o acţiune planificată. Turcia şi lumea vor fi satisfăcuţi numai atunci când toţi planificatorii şi făptaşii vor fi traşi la răspundere. Alte ţări trebuie să participe la anchetă."

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici