Ce trebuie să facă românii care primesc facturi uriaşe la energie? Ce spune ministrul Virgil Popescu

  • Dacă ar primi o factură uriaş, despre care consideră că nu este conformă, aşa cum au primit consumatorii din judeţul Alba, ministrul Energiei, Virgil Popescu a spus că nu ar plăti.
  • „Eu nu aş plăti-o. Nu cred că riscă să rămână fără curent electric pentru o factură care este greşită”, a spus Popescu.
4014 afișări
Imaginea articolului Ce trebuie să facă românii care primesc facturi uriaşe la energie? Ce spune ministrul Virgil Popescu

Ministrul a precizat că pentru ofertă înşelătoare, amenda dată companiei este între 5 şi 10% din cifra de afaceri.

Virgil Popescu a mai spus că, strict pentru această iarnă, în afară de legea consumatorilor vulnerabili, guvernanţii iau în calcul compensarea până la nivelul venitului mediu sau a consumului mediu.

Pentru consumatorii cu venit mediu sau consum mediu (compensăm - n.r.). Vorbim de iarnă care începe la 1 noiembrie şi se termină la 31 martie. Avem tot timpul să rezolvăm această problemă (întrebat când se va decide care este procentul de compensare sau cum se va realiza compensarea - n.r.). De consum mediu, vorbim de 4,5 milioane de gospodării care consumă până în 1.000 de kilowatt pe an. Cu o medie de 2,5 (persoane în gospodărie - n.r.), vorbim de peste 10,5 milioane de români”, a spus politicianul.

Potrivit ministrului, la gaze naturale sunt mai puţini consumatori care vor beneficia de compensări, însă trebuie ţinut cont de faptul că sunt mai puţine gospodării legate la gaze decât la electricitate

Întrebat despre impactul bugetar al acestei măsuri, Virgil Popescu a spus că acum este calculat, dar sursa de finanţare e impozitul pe venitul suplimentar din reglementarea preţului la gaze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici