CNAIR a relansat licitaţia pentru realizarea a două secţiuni din Autostrada Transilvania

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a relansat joi licitaţia pentru proiectarea şi execuţia secţiunilor Poarta Sălajului – Zalău şi Zalău-Nuşfalău din Autostrada Transilvania.

704 afișări
Imaginea articolului CNAIR a relansat licitaţia pentru realizarea a două secţiuni din Autostrada Transilvania

CNAIR a relansat licitaţia pentru realizarea a două secţiuni din Autostrada Transilvania

Potrivit unui comunicat al CNAIR, compania a anulat joi procedura de atribuire de licitaţie restrânsă pentru proiectarea şi execuţia subsecţiunea Poarta Sălajului – Zalău, inclusiv Tunel rutier la profil de autostradă în zona Meseş, şi subsecţiunea Zalău – Nuşfalău. Decizia a fost luată ca urmare a creşterilor de preţuri înregistrate pe piaţa de profil în ultima perioadă, precum şi pentru revizuirea documentaţiei în conformitate cu modificările legislative intervenite până în prezent şi cu realitatea existentă în teren.

Tot joi, procedura de achiziţie publică a fost reluată prin încărcarea documentaţiei de atribuire în SICAP.

Astfel, durata de proiectare şi execuţie a contractului este de 78 de luni. Contractul va fi finanţat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operational Transport (POT).

Conform CNAIR, obiectivul în lungime de 41 de kilometri include numeroase lucrări de artă printre care 65 de viaducte, poduri şi pasaje pe şi peste autostradă, în lungime totală de aproximativ 13 kilometri. Tunelul Meseş are două galerii cu două benzi de circulaţie pe sens în lungime de 2,89 kilometri.

După validarea documentaţiei de atribuire, CNAIR va putea publica Anunţul de Participare aferent contractului pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor, în cadrul căruia se va stabili şi data de depunere a ofertelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici