Coldplay renunţă la turnee. Condiţia pusă de trupă pentru show-urile internaţionale

Membrii trupei Coldplay au anunţat că îşi vor promova printr-un turneu noul album, care va fi lansat vineri, numai dacă show-urile "vor avea un impact pozitiv asupra mediului", potrivit BBC.

1208 afișări
Imaginea articolului Coldplay renunţă la turnee. Condiţia pusă de trupă pentru show-urile internaţionale

Coldplay renunţă la turnee. Condiţia pusă de trupă pentru show-urile internaţionale

"Ne gândim dacă turneul poate fi benefic în mod activ", a declarat solistul Chris Martin pentru BBC News.

"Toată lumea trebuie să se străduie să îşi facă treaba cât mai bine posibil", a mai spus acesta, adăugând că trupa doreşte ca viitoarele turnee "să aibă un impact pozitiv".

Coldplay se află în prezent în capitala Iordaniei, Amman, pentru a susţine două concerte, care vor fi difuzate live pe platforma online YouTube.

Concertele, programate vineri, la apus şi răsărit, vor oglindi cele două jumătăţi ale noului album "Everyday Life".

Cel mai recent turneu susţinut de Coldplay, A Head Full of Dreams Tour, a inclus 122 de concerte susţinute pe patru continente, în 2016 şi 2017.

"Următorul turneu va fi cea mai bună versiune posibil a unuia prietenos cu mediul", a mai spus Martin, adăugând: "Am fi dezamăgiţi dacă nu ar fi neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon".

Pe 25 noiembrie, Coldplay va susţine un concert la Muzeul de Istorie Naturală din Londra, iar încasările vor fi donate unei organizaţii pentru protejarea mediului.

Trupa rock Coldplay a fost formată în Londra, în 1998, şi îi are componenţă pe solistul Chris Martin, chitaristul Jonny Buckland, basistul Guy Berryman şi bateristul Will Champion. Coldplay s-a bucurat de succes internaţional începând din anul 2000, odată cu lansarea single-ului "Yellow", de pe albumul "Parachutes", ce a fost nominalizat pentru Mercury Prize. Grupul este cunoscut pentru piese precum "In My Place", "The Scientist", "Clocks", "Speed of Sound", "Viva La Vida" şi "Paradise". De-a lungul carierei, trupa a primit numeroase distincţii, printre care se numără nouă premii Brit, şapte Grammy şi şase MTV Video Music Awards.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

 

 

Taguri:
coldplay,
turnee,
mediu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici