Video Consultări cu reprezentanţii USR la Cotroceni / Nicuşor Dan: Iohannis ne-a spus că va reflecta asupra propunerii de premier PSD-ALDE

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat miercuri că şeful statului, Klaus Iohannis, le-a transmis că va reflecta asupra propunerii de premier PSD-ALDE.

1841 afișări

''Ne menţinem poziţia pe care am avut-o în campania electorală. Am spus atunci că vom susţine un guvern constituit pe principii de onestitate, de competenţă, de bun simţ, de respectarea legii. Aveam o propunere, Dacian Cioloş, care în momentul de faţă, din păcate, e doar o propunere teoretică. În urma votului românilor s-a conturat o majoritate. Această majoritate a propus azi un nume de prim-ministru care este Liviu Dragnea printr-un interpus. Nu o să votăm un astfel de guvern. O să facem opoziţie în Parlament, o să fim foarte atenţi să respectăm ceea ce am promis alegătorilor care ne-au votat - onestitate, transparenţă, respectarea legii. Sunt semne deja din modul în care s-a făcut validarea în Parlament că respectarea legii nu e una din priorităţile majorităţii şi acestui guvern'', a spus Nicuşor Dan după consultările de la Palatul Cotroceni.

El a precizat că Iohannis le-a transmis liderilor USR că ''va reflecta'' asupra propunerii de premier PSD-ALDE.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a precizat miercuri că Sevil Shhaideh reprezintă o propunere de premier în care el are "încredere totală", o eventuală desemnare a acesteia dându-i posibilitatea să îşi asume că şi acţiunile viitorul Executiv vor urma în detaliu programul de guvernare al PSD. "A trebuit să ţin cont de dorinţa de a face o propunere de prim-minsitru care să îmi dea garaţia că îndeplineşte câteva condiţii: nu merge acolo pentru a construi un proiect personal, pentru a face acţiuni pentru presă", a spus Dragnea.

Din delegaţia USR fac parte Nicuşor Dan, Cristian Ghica şi Manuel Costescu.

Şeful statului este însoţit la consultări de consilierii prezidenţiali Bogdan Aurescu, Ion Oprişior, dar şi de consilierii de stat Daniela Bârsan şi Mădălina Dobrovolschi, ultima fiind şi purtător de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale.

Klaus Iohannis s-a mai întâlnit cu liderii PSD şi ALDE, dar şi cu liberalii, urmând să aibă consultări în cursul zilei şi cu o delegaţie a UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici