Costel Alexe a dezvăluit care sunt judeţele unde se fură cel mai mult lemn

  • Costel Alexe a declarat că Maramureş este judeţul unde este tăiat ilegal lemn
  • Ministrul Mediului a afirmat că în numai doi ani au fost tăiate ilegal 110.00 metri cubi de lemne
  • Declaraţiile au fost făcute luni, la comisiile reunite ale Parlamentului
7498 afișări
Imaginea articolului Costel Alexe a dezvăluit care sunt judeţele unde se fură cel mai mult lemn

Ministrul Mediului a dezvăluit care sunt judeţele unde se fură cel mai mult lemn

Costel Alexe a declarat, la audierea luni în comisiile reunite ale Parlamentului, că Maramureş este judeţul unde este tăiat ilegal lemn. Ministrul Mediului a precizat că în numai doi ani au fost tăiate ilegal 110.00 metri cubi de lemne.

Ministrul desemnat al Mediului a declarat că topul judeţelor în care se taie lemn în mod ilegal este condus de Maramureş, acesta fiind urmat de Bistriţa Năsăud şi Sibiu.

„Cele mai mari hoţii care au avut loc în ultimii doi ani în domeniul tăierilor de păduri au fost în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Sibiu şi, după alegeri, indiferent cine va forma Guvernul, vor trebui făcuţi paşi importanţi pentru a rezolva această problemă”, a spus Costel Alexe, luni, la audierea în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Potrivit acestuia, din rapoartele gărzilor de mediu s-a constatat că în ultimii doi ani din Maramureş au dispărut 110.000 de metri cubi de lemne, în timp ce cantitatea de lemn tăiată în mod ilegal în Bistriţa a fost de 30.000 de metri cubi, iar în Sibiu de 20.000 de metri cubi, în acelaşi interval.

Audierea ministrului interimar Costel Alexe nu a fost lipsită de tensiuni. Fostul ministrul al Apelor şi Pădurilor Doina Pană a declarat că Alexe este populist şi că nu are dovezi atunci când acuză PSD că nu a făcut nimic în domeniul tăierilor ilegale de păduri.

Audierile ministrilor desemnaţi să facă parte din Guvernul Orban 2 au loc în comisiile reunite ale Parlmentului de luni până miercuri. Votul în plenul reunit pentru învestirea Executiv urmează să fie dat pe 24 februarie, de la ora 16.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici