Cum a „pozat” un râs în faţa unei camere de monitorizare din Parcul Naţional Piatra Craiului

Imagini inedite cu un râs care îşi face toaleta chiar în faţa unei camere de monitorizare a faunei au fost filmate în Parcul Naţional Piatra Craiului şi postate pe Facebook de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva.

3545 afișări
Imaginea articolului Cum a „pozat” un râs în faţa unei camere de monitorizare din Parcul Naţional Piatra Craiului

Cum a „pozat” un râs în faţa camerei de monitorizare, în Parcul Naţional Piatra Craiului (AnimalZoo)

Râsul care îşi face toaleta chiar în faţa unei camere de monitorizare a faunei a fost filmat într-o poiană din Parcul Naţional Piatra Craiului.

Imaginile au fost postate pe Facebook de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva.

Fauna din parc este permanent monitorizată de specialiştii Romsilva.

Cea mai mare felină din Europa, râsul poate avea o lungime de un metru şi o greutate de până la 40 de kilograme. Populaţia de râs din România a crescut puternic în ultimul secol, în prezent ţara noastră având una dintre cele mai mari populaţii de râs din Europa.

”Discret, eficient şi rar văzut în libertate, râsul este un prădător foarte eficient, cu un teritoriu de vânătoare de cel puţin 1.000 de hectare. Râsul se deplasează fără zgomot şi atacă prada pe neaşteptate. Râşii au auzul şi mirosul foarte fin şi au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare”, scriu reprezentanţii Romsilva.

Parcul Naţional Piatra Craiului are o suprafaţă de 14.800 de hectare în judeţele Braşov şi Argeş, din care 10.860 de hectare păduri. Parcul are o zonă de protecţie de aproape 5.800 de hectare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici