Descoperire şocantă făcută la bordul unei ambarcaţiuni aflată în derivă în Oceanul Atlantic

Trupul unui bărbat a fost găsit într-un iaht, în apropiere de Jamaica, după ce vasul în care se afla fusese reperat cu câteva zile înainte plutind la peste 100 de kilometrii de ţărm, relatează the Independent.

6398 afișări
Imaginea articolului Descoperire şocantă făcută la bordul unei ambarcaţiuni aflată în derivă în Oceanul Atlantic

Descoperire şocantă f[cută în interiorul unei ambarcaţiuni aflată în derivă în Oceanul Atlantic

Britanicul Marc Brennan, în vârstă de 42 de ani, de profesie spălător de geamuri, a traversat Oceanul Atlantic până în Caraibe, iar ultima dată fusese văzut în viaţă în timp ce părăsea insula Grenada, la începutul lunii decembrie, relatează The Independent.

Băbatul care voia să facă înconjorul lumii de unul singur, deşi nu a vea experienţă de marinar, a fost găsit mort într-o stare avansată de descompunere, pe iahtul său. 

Un alt marinar care îl întâlnise pe bărbat în insula Caraibe a alertat Reţeaua Internaţională de Monitorizare Navală când vasul britanicului nu a mai putut fi reperat. 

Conform autorităţilor, iahtul bărbatului, care avea o dimensiune de nouă metri, fusese alimentat cu un combustibil de slabă calitate, iar la bord nu exista radio sau reţea pentru telefonie mobilă şi nici barcă de salvare. 

Vasul bărbatului a fost văzut de trei ori plutind în larg în perioada 19 şi 21 decembrie a anului trecut, fără semne de viaţă la bord. 

Autorităţile au luat legătura cu familia britanicului, care a anunţat dispariţia acestuia poliţiei, la data de 21 decembrie. 

Paza de Costă americană a reperat vasul plutind în largul oceanului, la 112 kilometrii de ţărm, la nord de Jamaica şi au alertat  a alertat Paza de Coastă din Jamaica.

Potrivit autorităţilor, o procedură formală de identificare a cadavrului este încă în desfăşurare, însă dovezile indică a fi vorba despre bărbatul din Marea Britanie.

Înca nu s-a stabilit cauza oficială a morţii, iar investigaţiile continuă într-un efort comun dintre autorităţile jamaicane şi Biroul afacerilor Externe din Marea Britanie. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici