Explicaţiile Papei: binecuvântările LGBT sunt pentru indivizi, nu pentru aprobarea relaţiilor

Papa Francisc susţine că binecuvântările LGBT sunt pentru indivizi, nu pentru aprobarea relaţiilor între persoane de acelaşi sex. Precizările au fost făcute vineri, ca urmare a reacţiilor apărute în urma prezentării poziţiei Vaticanului faţă de această problemă.

369 afișări
Imaginea articolului Explicaţiile Papei: binecuvântările LGBT sunt pentru indivizi, nu pentru aprobarea relaţiilor

Explicaţiile Papei: binecuvântările LGBT sunt pentru indivizi, nu pentru aprobarea relaţiilor

Papa Francisc a apărat vineri documentul Vaticanului privind binecuvântările pentru cuplurile de acelaşi sex. El a spus că nu este vorba despre aprobarea unui stil de viaţă pe care Biserica îl consideră potenţial păcătos, ci despre bonecuvântarea acordată unor indivizi care caută să se apropie de Dumnezeu, potrivit Reuters.

A fost a doua oară în ultimele săptămâni când Francisc încearcă să clarifice declaraţia din 18 decembrie, care a stârnit dezbateri ample în Biserică. Episcopii din unele ţări au refuzat să-i lase pe preoţi să o pună în aplicare.

În discursul său de vineri, Francisc a părut să recunoască respingerea mesajului său, în special în Africa, unde episcopii l-au respins efectiv şi în alte ţări unde homosexualitatea poate duce la pedepse grele cu închisoarea sau chiar cu moartea.

De la alegerea sa în 2013, Papa Francisc a încercat să facă Biserica mai tolerantă faţă de membrii comunităţii LGBT.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici