Femeile au revenit în tribune, pe stadioanele din Iran, după trei ani de interdicţie

  • Cetăţenele iraniene au revenit joi în tribune, pentru meciul dintre Iran şi Irak.
  • Este prima oară după trei ani de interdicţie pusă din cauza COVID.
668 afișări
Imaginea articolului Femeile au revenit în tribune, pe stadioanele din Iran, după trei ani de interdicţie

FOTO @dw_sports/Twitter

2.000 de bilete din cele 10.000 au fost alocate exclusiv femeilor, informează France24.
 
„Nu este nimic ciudat sau complicat” în ceea ce priveşte prezenţa unei femei în tribune, spune o tânără în vârstă de 26 de ani, bucuroasă că a putut participa la meci.
 
Totuşi, au existat intrări separate în funcţie de gen, iar spectatoarele au avut locuri separate de spectatorii bărbaţi, şi au fost supravegheate de către poliţiste. 
 
Ultima oară când femeilor li s-a permis să asiste la o partidă de fotbal a fost în octombrie 2019, după zeci de ani de interdicţie.
 
FIFA a cerut în septembrie 2019 ca guvernul să permită femeilor accesul pe stadioane. Apoi, din nefericire, meciurile s-au ţinut fără spectatori din cauza pandemiei. 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici