JURNALUL CORINEI DIN CHINA, Episodul1 - „Frica cea mai mare a fost când verificam în fiecare dimineaţă numărul cazurilor şi al deceselor noi”

  • Corina Albota locuieşte în China din 2014 şi lucrează în marketing
  • Corina Albota: „Primele zvonuri despre coronavirus au apărut în ianuarie”
  • „Vineri am fost cu adevărat fericită pentru că de două zile nu au mai fost cazuri de transmitere domestică în China”
1473 afișări

Ştii că au trecut chinezii peste perioada critică a cazurilor de coronavirus, iar de azi, vei şti şi cum au reuşit acest lucru. O româncă stabilită în China îţi va spune în fiecare zi ce s-a întâmplat, ce mai e nou pe acolo şi te ajută să te protejezi de noul coronavirus.

„Mă numesc Corina Albota. Sunt în China din 2014, locuiesc în provincia Jiangsu care este la jumătate de oră de Shanghai cu trenul. Am ajuns printr-un program de schimb de experienţă de la o universitate din Franţa şi am decis să rămân în China pentru că sunt foarte multe oportunităţi pentru mine. Momentan, lucrez în China în marketing pentru hoteluri şi restaurante.

Primele zvonuri au apărut pentru noi în luna ianuarie când lucrurile începeau să se liniştească pentru că venea Anul Nou chinezesc, cea mai mare sărbătoare de aici din ţară, când totul se închide pentru o săptămână şi toată lumea merge acasă şi sărbătoreşte în familie. Şi am aflat că există un virus, dar, cel puţin în comunitatea de expaţi, nu a existat o foarte mare panică la început pentru că nu se ştiau foarte multe lucruri.

În jur de 23 ianuarie, dacă nu mă înşel, s-a închis în carantină oraşul Wuhan, care este la fel de mare cu cel în care locuiesc eu, 11 milioane de locuitori. Wuhan e la 850 kilometri de noi. Atunci ne-am dat seama, în jur de 23 ianuarie, că situaţia este foarte gravă pentru că o ţară ca şi China care investeşte atât de mult nu ar fi pus în pauză viaţa atâtor oameni şi activitatea economică pentru ceva care s-ar fi dovedit a fi doar o răceală sau o gripă.

Ţin minte că pe 20 ianuarie am purtat prima mască în public, deşi nu am fost rugaţi, dar am luat măsuri de precauţie. După 23 ianuarie, în fiecare dimineaţă era acel moment în care verificai statisticile, lucru pe care cu siguranţă îl faceţi şi voi să vedeţi câţi noi bolnavi sunt, câţi suspecţi, câte decese sunt. În acea perioada, a existat frica cea mai mare. De mâine, o să-ţi spun cum mi s-a schimbat viaţa de când a apărut noul coronavirus în China”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici