Înmatricularea autovehiculelor se va face mai uşor. Anumite documente vor fi eliberate online

  • Înmatricularea autovehiculelor se va face mai uşor
  • Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a simplificat procedura
  • Anumite documente vor fi eliberate online iar dealerii auto vor putea înmatricula maşini în numele clienţilor
3527 afișări
Imaginea articolului Înmatricularea autovehiculelor se va face mai uşor. Anumite documente vor fi eliberate online

Înmatricularea autovehiculelor se va face mai uşor. Anumite documente vor fi eliberate online

Simplificarea procedurii de înmatriculare a autovehiculelor vine după ce un ordin al Ministrului Afacerilor Interne a fost publicat în Monitorul Oficial.

Astfel, în curând ar putea fi posibilă furnizarea online a următoarelor servicii: eliberare duplicat certificat de înmatriculare, radiere din oficiu sau păstrare combinaţie număr de înmatriculare.

Ordinul menţionat vizează eliminarea unor documente pentru următoarele operaţiuni: duplicat al certificatului de înmatriculare (cartea de identitate a vehiculului), înmatriculare/transcriere (fişa de înmatriculare), precum şi instituirea verificării conformităţii plăcilor cu număr de înmatriculare pentru care deţinătorul şi-a exprimat opţiunea de păstrare, cu standardele în vigoare şi calitatea acestora.

Potrivit sursei citate, un vehicul nou va putea fi înmatriculat de către operatorul economic care are ca obiect de activitate vânzarea vehiculelor noi în numele cumpărătorului, în baza unui contract de mandat încheiat între aceştia.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici