Medicamentele pentru Ebola pot trata oamenii infectaţi cu COVID-19? Anunţul oficialilor OMS

Necunoscut în urmă cu 200 de zile, coronavirusul a provocat cea mai mare pandemie din lume, relatează Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

3271 afișări
Imaginea articolului Medicamentele pentru Ebola pot trata oamenii infectaţi cu COVID-19? Anunţul oficialilor OMS

Medicamentele pentru Ebola pot fi utilizate pentru a trata COVID-19? Anunţul oficialilor OMS

Peste jumătate de milioane de oameni se află în autoizolare în India, aproape 29.000 de persoane sunt infectate şi s-au înregistrat aproape 1000 de decese. Aceste cifre îngrijorătoare i-au determinat pe medicii indieni să creeze un leac care să stopeze şi să diminueze răspândirea coronavirsulu, relatează presa din India.

 
Conform cercetărilor efectuate de medici, medicamentul, Remdesivir, creat pentru a trata Ebola şi viruşii asociaţi, este testat pentru a afla dacă poate fi utilizat la pacienţii cu COVID-19. Din cele spuse de oficialii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii: „Medicamentul acţionează prin oprirea replicării virale. Acesta a fost testat pentru prima dată la un pacient COVID-19 diagnosticat în Statele Unite, când starea lui a început să se înrăutăţească, potrivit unui raport al cazului din New England Journal of Medicine. În cele din urmă, starea pacientului s-a îmbunătăţit.”
 
Comunitatea internaţională de sănătate a menţionat că medicamentul, Remdesivir, are cel mai bun potenţial şi că poate fi utilizat în doze mari, fără a provoca toxicităţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici