„Medici-călăi” în China: organe îndepărtate de la deţinuţi vii

Un studiu a analizat 3.000 de documente în limba chineză scrise de aceiaşi medici care au efectuat „operaţiunile” şi în care se explică modul în care au fost recoltate organele de la condamnaţii la moarte care încă respirau autonom.

18755 afișări
Imaginea articolului „Medici-călăi” în China: organe îndepărtate de la deţinuţi vii

„Medici-călăi” în China: organe îndepărtate de la deţinuţi vii

Problema nu este nouă, însă acum primeşte confirmări. Noile informaţii aruncă o privire fără precedent asupra unei realităţi înfricoşătoare: timp de 35 de ani, din 1980 până în 2015, China a permis prelevarea de organe, pentru transplanturi, de la deţinuţii condamnaţi la moarte - cu sau fără acordul lor.

Şi. relevă un studiu publicat iniţial în revista ştiinţifică American Journal of Transplantation, semnat de chirurgul israelian Jacob Lavee împreună cu cercetătorul australian Matthew Robertson (care a scris despre subiect şi în Wall Street Journal) - de foarte multe ori procedura medicală începea chiar şi înainte ca persoana să fie „executată” conform procedurii prevăzute de legea chineză.

Autorii şi-au bazat concluziile pe cercetarea a peste 3.000 de documente în limba chineză, scrise de aceiaşi medici care au efectuat „operaţiile”: peste 300 de profesionişti care şi-au îndeplinit sarcina în 56 de spitale diferite din Republica Populară.

„Adesea - scriu Lavee şi Robertson - chiar chirurgii sunt cei care explică modul în care pacientul era încă în viaţă în momentul intervenţiei chirurgicale şi că detaşarea inimii care bătea a fost motivul morţii imediate”.

„Sectanţii” Falun Gong şi uigurii, victimele preferate

Asta pentru că, se explică, raportul medical detaliat arată că bărbatul sau femeia de pe canapea „respira autonom”, înainte de incizia cu bisturiul.

După cum se ştie, Jurământul lui Hipocratic este foarte clar şi spune că un medic nu poate provoca vătămări „voluntare” pacientului.
În plus, etica privind recoltarea de organe, recunoscută la nivel internaţional (şi susţinută inclusiv de China), impune reguli stricte înainte de a permite procedura.

China a declarat că a interzis aceste practici din 2015. Dar, susţin autorii, „este foarte probabil ca acest tip de operaţiuni, având în vedere statisticile şi timpii scurţi de aşteptare pentru transplanturi în Republica Populară, să fi continuat de fapt în mod clandestin”.

Şi că, mai presus de toate, s-au concentrat asupra unui anumit tip de prizonieri, membrii „sectei” Falun Gong şi uigurii din Xinjiang, o minoritate care de ani de zile a denunţat încercările de „genocid” împotriva lor.

OMS, însă, a închis de mult cazul împotriva Chinei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici