EXCLUSIV  Nicolae Noica, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la ALEPH NEWS

  • Nicolae Noica: Liberalii au o mare datorie şi dacă nu vor rezolva acest lucru eu consider că e o situaţie foarte gravă. În Bucureşti, în Piaţa Amzei se găsesc Aşezămintele Ion IC Brătianu. Este vorba de casa în care a locuit Ion IC Brătianu, între 1911 şi 1927, până la moartea sa. El a stat aici cât a fost premier.
  • Nicolae Noica: La un guvern de coaliţie în primul rând trebuie să ai un premier bun care să ştie să negocieze şi să fie ferm. Am fost ministru în cele trei guverne CDR – Ciorbea, Radu Vasile şi Mugur Isărescu.
  • Nicolae Noica: La Biblioteca Academiei sunt aproape 10.000 de monede de aur, de o valoare inestimabilă. Sunt manuscrise vechi, caietele lui Eminescu originale, biblii. De la donatori. Avem un tezaur formidabil. Mi s-a atras atenţia că Ceauşescu, la sfatul unor oameni mai citiţi, a spus să facă o evaluare ca atunci când fac un împrumut să gireze cu bunurile
2624 afișări
Imaginea articolului Nicolae Noica, la Interviurile lui Cristoiu, de la ora 20.00, la ALEPH NEWS

Duminică, 3 ianuarie, Nicolae Noica, directorul Bibliotecii Academiei Române şi fost ministru al Lucrărilor publice în guvernele CDR, intră sub tirul întrebărilor şi curiozităţii publicistului Ion Cristoiu.

Cine este Nicolae Noica? Cum erau şedinţele Guvernului CDR? Care este condiţia ca actuala coaliţie să reziste? De ce sunt importante lucrările publice? Cum a ajuns Nicolae Noica  de la inginerie la Academie? Ce comori se ascund la Biblioteca Academiei? Dar în Piaţa Amzei din Bucureşti? Sunt doar câteva din întrebările la care vei afla răspunsurile în seara aceasta, de la ora 20.00, la Interviurile lui Cristoiu de la Aleph News.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici