Oficial rus:Trump a declarat că soarta lui Assad nu este "un obstacol" pentru pace în Siria

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump ar fi declarat că soarta liderului sirian Bashar al-Assad nu reprezintă "un obstacol" în calea negocierilor pentru soluţionarea paşnică a conflictului din Siria, a declarat un reprezentant al Rusiei la ONU, informează France 24.

1049 afișări
Imaginea articolului Oficial rus:Trump a declarat că soarta lui Assad nu este "un obstacol" pentru pace în Siria

Oficial rus:Trump a declarat că soarta lui Assad nu este "un obstacol" pentru pace în Siria

Donald Trump, care l-a catalogat drept "măcelar" Assad după atacul cu arme chimice atribut regimului de la Damasc, a declarat că poporul sirian va decide soarta lui Assad, potrivit lui Petr Iliicev, însărcinatul cu afaceri al Rusiei la Naţiunile Unite.

Trump "a spus că viitorul lui Al-Assad nu este un obstacol", a subliniat Iliicev.

Preşedintele american ar mai fi declarat că "nu este important dacă (Assad) rămâne sau pleacă. Sunt importante procesul politic, oprirea vărsării de sânge, a ostilităţilor. Şi apoi poporul să decidă", a precizat diplomatul rus.

Preşedintele Donald Trump ar fi făcut luni aceste afirmaţii, cu ocazia unui dineu la Casa Albă, la care au participat cincisprezece ambasadori.

Negocierile mediate de ONU care au drept scop soluţioneaze războiului civil din Siria sunt în acest moment blocate în urma cererii opoziţiei ca Bashar Al-Assad să renunţe la putere.

Rusia, principalul aliat internaţional al preşedintelui sirian, susţine că soarta lui Assad ar trebuie să fi decisă în urma unor alegeri electorale.

La începutul lunii aprilie, după un atac cu arme chimice, care a determinat Administraţia Trump să lanseze un atac cu rachete de croazieră împotriva unei baze militare a regimului sirian, ambasadorul american al ONU, Nikki Haley, declarase că pacea în Siria este imposibilă atât timp cât Bashar al-Assad este la putere.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici