Oficiali irakieni despre localizarea liderului ISIS ucis: Al-Baghdadi, trădat de cumnatul său şi de soţia unui adjunct

Doi oficiali irakieni au declarat duminică pentru Associated Press că autorităţile de la Bagdad au ajutat Statele Unite să îl găsească pe liderul grupării teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, după ce au aflat informaţii de la doi apropiaţi ai acestuia.

6115 afișări
Imaginea articolului Oficiali irakieni despre localizarea liderului ISIS ucis: Al-Baghdadi, trădat de cumnatul său şi de soţia unui adjunct

Oficiali irakieni despre localizarea liderului ISIS ucis: Al-Baghdadi, trădat de cumnatul său şi de soţia unui adjunct

Potrivit celor două surse, autorităţile irakiene aveau informaţii despre locul în care se afla al-Baghdadi de la cumnatul acestuia, care a fost recent arestat în Irak, dar şi de la soţia unui adjunct al liderului terorist.

Associated Press notează că cei doi oficiali nu au permisiunea de a face declaraţii publice legate de operaţiuni de acest tip şi au vorbit sub protecţia anonimatului.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat duminică, în cadrul unui discurs, că liderul grupării teroriste Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a murit în Siria. Preşedintele american a informat că militarii americani l-au încercuit pe Baghdadi, iar acesta şi-a detonat vesta cu explozibili pe care o avea asupra sa. Trei dintre copiii liderului ISIS au murit în explozie. Potrivit lui Trump, niciunul dintre militarii americani implicaţi în operaţiune nu a decedat.

Trump a mai spus că Baghdadi era monitorizat de către Statele Unite de două săptămâni, iar operaţiunea a fost lansată întrucât existau informaţii potrivit cărora acesta intenţiona să plece din locul în care se afla.

Taguri:
irak,
stat islamic,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici