OMS avertizează guvernele să testeze clinic băutura considerată leac de oficialii unui stat african

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a sfătuit guvernele să testeze clinic, mai întâi, băutura din plante oferită de preşedintele statului Madagascar pentru a fi considerată un posibil remediu împotriva coronavirusului.

8296 afișări
Imaginea articolului OMS avertizează guvernele să testeze clinic băutura considerată leac de oficialii unui stat african

Sursă foto: Mediafaxfoto

Preşedintele statului Madagascar a declarat că ţara sa pune la dispoziţie un posibil remediu împotriva noului coronavirus şi este vorba despre un ceai, care conţine plante medicinale cu propietăţi anti-malariene ce poate vindeca pacienţii în 10 zile. Însă, Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că trebuie efectuate studii ştiinţifice pentru a-i testa capacităţile înainte de a fi aplicată pacienţilor infectaţi cu noul virus.
 
„Am avertizat şi sfătuit ţările să nu adopte un produs care nu a fost testat şi observat eficacitatea acestuia”, a declarat directorul OMS Africa Matshidiso Moeti. De asmenea, oficialul a îndemnat statul Madagascar să pună poţiunea „printr-un studiu clinic”, relatează The Guardian.
 
În ultima săptămână, numărul de cazuri a crescut semnificativ. Până în prezent, în Africa au fost înregistrate peste 51.000 de contaminări şi mai mult de 2.000 de oameni au murit.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici