Oseminte umane găsite de muncitorii care lucrau în curtea Colegiului Unirea din Braşov

Mai multe oseminte umane au fost descoperite la 3 metri adâncime, de muncitorii care lucrau la sistemul de drenaj, în curtea Colegiului Unirea din Braşov, joi dimineaţa fiind luată decizia de a cere autorizaţia Ministerului Culturii pentru supraveghere arheologică.

1069 afișări
Imaginea articolului Oseminte umane găsite de muncitorii care lucrau în curtea Colegiului Unirea din Braşov

Oseminte umane găsite de muncitorii care lucrau în curtea Colegiului Unirea din Braşov

Descoperirea a fist făcută miercuri după-amiaza, de muncitori, în timp ce se executau lucrări în curtea Colegiului Unirea din Braşov, la sistemul de drenaj.

Osemintele au fost descoperite la adâncimea de aproximativ 3 metri.

Lucrările au fost suspendate pentru a se face constatările necesare în astfel de cazuri, iar joi dimineaţa, o echipa mixtă formată din reprezentanţi ai Primăriei, ai Poliţiei, ai Direcţiei Judeţene de Cultură, precum şi arheologul angajat de Primarie, au ajuns în zonă.

În urma discuţiilor s-a stabilit ca Direcţia de Cultură să facă demersurile pe lângă Ministerul Culturii pentru obţinerea Autorizaţiei pentru supraveghere arheologică pe toată durata lucrărilor, iar, în paralel, va continua analiza osemintelor.

Lucrările vor continua la Colegiul Unirea, în interior, şi, după obţinerea autorizaţiei, şi în exterior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici