Populaţia Canadei a crescut cu un milion de locuitori într-un an

Populaţia Canadei a crescut cu un milion de locuitori într-un an, aceasta fiind cea mai mare creştere din ţările dezvoltate. Creşterea este alimentată de politica statului privind migraţia, potrivit BBC.

867 afișări
Imaginea articolului Populaţia Canadei a crescut cu un milion de locuitori într-un an

Populaţia Canadei a crescut cu un milion de locuitori într-un an

Populaţia Canadei a crescut cu peste un milion de persoane anul trecut, a anunţat guvernul canadian. Conform statisticii, populaţia a crescut de la 38.516.138 la 39.566.248 de persoane.

Rata anuală de creştere a populaţiei, de 2,7%, este cea mai mare înregistrată în Canadă din 1957. Creşterea a fost alimentată de eforturile guvernului de a recruta migranţi pentru a uşura deficitul de forţă de muncă, a stabilit Statistics Canada.

Totuşi, creşterea numărului de străini ar putea „reprezenta provocări suplimentare pentru unele regiuni ale ţării legate de locuinţe, infrastructură şi transport şi furnizarea de servicii către populaţie", a precizat agenţia.

Migraţia a reprezentat aproape 96% din creşterea populaţiei. Prim-ministrul Justin Trudeau a făcut eforturi pentru a atrage mai mulţi imigranţi în ţară. Anul trecut, guvernul a anunţat un plan de a primi o jumătate de milion de imigranţi pe an până în 2025. Guvernul canadian a acceptat şi persoane din regiuni cu probleme, precum cele din Ucraina, Afganistan, Turcia şi Siria.

Ţara a primit 437.000 de imigranţi în 2022, în timp ce numărul de rezidenţi în ţară a crescut cu 607.782, reprezentând un „an record pentru procesarea cererilor de imigrare", potrivit agenţiei canadiene.

Creşterea populaţiei înseamnă că ţara se află pe primul loc în rândul celor 38 de ţări membre ale Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare economică privind creşterea populaţiei în 2022. Ţara a avut şi cea mai rapidă creştere din G7.

Dacă Canada ar menţine o creştere de 2,7% în fiecare an, populaţia sa s-ar dubla în 26 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
canada,
populaţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici