Remanierea lui Dăncilă. Premierul i-a evaluat pe miniştrii PSD. ALDE nu va renunţa la niciun membru. Care este singurul ministru căruia i s-a cerut public demisia

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va finaliza luni evaluarea miniştrilor, care va fi urmată de o remaniere. PSD va discuta acest aspect în Comitetului Executiv, care va avea loc în această săptămână. ALDE a anunţat că niciun ministru al formaţiunii nu va fi remaniat.

7181 afișări
Imaginea articolului Remanierea lui Dăncilă. Premierul i-a evaluat pe miniştrii PSD. ALDE nu va renunţa la niciun membru. Care este singurul ministru căruia i s-a cerut public demisia

Remanierea lui Dăncilă. Premierul i-a evaluat pe miniştrii PSD, pentru că ALDE nu va renunţa la niciun membru. Care este singurul ministru căruia i s-a cerut public demisia

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, la Parlament, că urmează o remaniere guvernamentală şi că va finaliza, până luni, evaluarea miniştrilor din cabinetul său.

„O remanierea va exista. Luni termin evaluarea”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, miercuri, la Parlament.

Şi vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a declarat, miercuri, la Parlament, că miniştrii care nu au comunicat public măsurile bune pe care le-au luat „nu au ce să caute” în Executiv, social-democratul spunând că vicepremierul Paul Stănescu este „destoinic”, dar „nu a comunicat deloc”.

„Miniştrii, pentru faptul că suntem în grafic cu programul de guvernare şi cetăţenii români o duc mai bine, toţi miniştrii trebuie să iasă public şi să explice măsurile bune pe care le-au luat. Cei care nu comunică nu au ce să caute, după părerea mea, în funcţii guvernamentale. Paul Stănescu nu a comunicat deloc, aşa cum bine ştiţi. Este colegul meu, este un om destoinic, un preşedinte de consiliu judeţean bun, dar la capitolul comunicare, în ceea ce priveşte activitatea ministerului Dezvoltării, aceasta nu a existat”, a declarat, miercuri, la Parlament, vicepreşedintele PSD Marian Oprişan.

El a adăugat că organizaţia judeţeană PSD Vrancea nu îşi doreşte, la remanierea guvernamentală, să obţină niciun post de ministru.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, într-o emisiune TV, că a discutat, luni seară, cu Liviu Dragnea care i-a spus că PSD va avea o şedinţă a Comitetului Executiv în care social-democraţii vor discuta despre remanierea guvernamentală.

Şi opoziţia a exprimat un punct de vedere cu privire la remanierea guvernamentală. Vicepreşedintele PNL, Laurenţiu Leoreanu, a afirmat că pe lista remanierii e obligatoriu să fie ministrul Transporturilor, Lucian Şova, „pentru blocarea autostrăzii Unirii”. Un alt ministru dorit remaniat de opoziţie este şi Petre Daea, pentru „dezastrul produs de necontrolarea pestei porcine”.

Preşedintele Iohannis i-a cerut demisia lui Tudorel Toader în două rânduri, o dată pentru legile dezastruoase ale justiţiei şi, altă dată, pentru solicitarea neadecvată de a-l revoca pe Augustin Lazăr. 

Pe de altă parte, opoziţia consideră că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ar putea fi o excepţie de pe lista remanierilor, după anunţul acestuia despre revocarea procurorului general, Augustin Lazăr.

„Nu putem decât să constatăm că în ciuda recomandărilor Comisiei de la Veneţia, în ciuda recomandărilor Comisiei Europene, Departamentului de Stat (al SUA - n.r.), în ciuda unui an şi jumătate de proteste ale societăţii civile din România, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu continuă, prin instrumental numit Tudorel Toader, să destructureze justiţia. Este atacul final. Practic Tudorel Toader şi-a salvat poate remanierea, demarând procesul de eliminare şi a ultimului procuror care stătea în calea structurii de stat infracţional pe care Liviu Dragnea se chinuie să o costruiască. Unul dintre reproşurile aduse domnului Lazăr este Acela că ar fi criticat funcţionari de rang înalt şi normalitatea pe care o vede Tudorel Toader, aceea conform căreia parlamentarii şi PSD pot să critice procurorii, dar procurorul şef nu are dreptul să âşi apere colegii este o normalitate pe care nu o putem tolera”, a afirmat Dan Barna, în Parlament.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici