Tăriceanu, despre remaniere: Este clar că Tudorel Toader nu trebuie schimbat

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri, la Parlament, că apreciază „în mod deosebit” activitatea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi „e clar” că acesta nu trebuie schimbat din funcţie, şi că nu sunt motive de remaniere a vreunui ministru liberal-democrat.

610 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu, despre remaniere: Este clar că Tudorel Toader nu trebuie schimbat

Tăriceanu, despre remaniere: Este clar că Tudorel Toader nu trebuie schimbat

„Nu am văzut în PSD să se discute de o remaniere, dar văd că se discută în presă”, a afirmat, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu.

La remarca jurnaliştilor potrivit căreia preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat că va avea loc o remaniere guvernamentală, după referendumul din 6-7 octombrie, Tăriceanu a răspuns: „Vorbim după 7 octombrie. Dacă o să fie nevoie, vă anunţăm”.

Acesta a adăugat că niciun ministru ALDE nu are de ce să fie remaniat, în schimb ar fi utile „anumite schimbări” în Guvern.

„Cred că la nivelul Guvernului, anumite schimbări ar fi utile. În ceea ce priveşte miniştrii ALDE, nu am nicio ezitare în a vă spune că apreciez ca foarte bună activitatea lor şi nu sunt motive pentru a fi incluşi pe o listă de remaniere”, a precizat Tăriceanu.

Preşedintele ALDE a menţionat că îl apreciază pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

„În ceea ce îl priveşte pe domnul Toader, România nu a mai avut demult un ministru al Justiţiei care să aibă curajul să îşi asume responsabilităţile şi prerogativele date de lege şi de Constituţie. Dincolo de faptul că este un om cu o pregătire juridică de nivel foarte înalt, care este capabil să analizeze toate problemele pe care le avem în Justiţie legat de funcţionarea Justiţiei, de problemele legate de legislaţie, a dat dovadă de multă determinare, de mult curaj şi a pus lucrurile la punct în ceea ce înseamnă restabilirea locului puterilor în stat, echilibrul între puterile din stat şi separaţia puterilor în stat. Prin urmare, eu apreciez în mod deosebit prestaţia domnului Toader ca ministru”, a declarat Tăriceanu.

Întrebat de presă dacă ar susţine remanierea lui Toader, Tăriceanu a spus: „Când spun că eu îl apreciez, e clar că nu”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici