Reprezentant CNATDCU, înainte de decizia în cazul doctoratului procurorului şef al DNA, L.C. Kovesi: "Nu mă influenţează ancheta cerută de Tobă"

Reprezentanţii CNATDCU decid joi dacă Laura Codruţa Kovesi a plagiat în lucrarea sa de doctorat, la intrarea în şedinţă mai mulţi membri ai Consiliului declarând că nu se lasă influenţaţi de ancheta penală deschisă ca urmare a plângerii lui Petre Tobă ce vizează comisia care a decis că a plagiat.

932 afișări
Imaginea articolului Reprezentant CNATDCU, înainte de decizia în cazul doctoratului procurorului şef al DNA, L.C. Kovesi: "Nu mă influenţează ancheta cerută de Tobă"

Reprezentant CNATDCU, înainte de decizia în cazul doctoratului procurorului şef al DNA, L.C. Kovesi: "Nu mă influenţează ancheta cerută de Tobă"

" Nu e niciun fel de presiune, nici vorbă să poata fi influenţată decizia de azi în cazul Kovesi de ancheta penală care se face acum în cazul comisiei care a analizat lucrarea domnului Tobă", a spus unul dintre reprezentanţii CNATDCU.

"Nu ştiu dacă decizia de azi în cazul Kovesi va fi influenţată de ancheta penală deschisă de Parchet, însă, personal, voi analiza obiectiv lucrarea", a spus un alt membru al Consiliului care va decide dacă şeful DNA a plagiat.

Comisia de Etică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara a anunţat, pe 17 noiembrie, că 564 de rânduri din lucrarea de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi, numită "Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal", sunt similare cu alte surse, iar în ceea ce priveşte sesizarea făcută privind plagiatul, specialiştii au transmis că aceasta este parţial fondată. Sursa citată a mai arătat că au fost consultate toate documentele puse la dispoziţie de către autorii sesizării şi de către persoana vizată, verificând fiecare paragraf din teză ce face obiectul sesizării şi comparându-le cu sursele indicate de programul informatic iThenticate.

Sebastian Ghiţă a depus la Parchetul General un autodenunţ în care susţine că a participat, alături de alţi demnitari ai statului român, la măsluirea raportului comisiei tehnice privind teza de doctorat a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. În urma autodenunţului, a fost deschis un dosar de instigare la fals intelectual. În replică, procurorul şef DNA a anunţat că nu a plagiat.

Pe de altă parte, în cazul lui Petre Tobă, Parchetul General a anunţat începerea urmăririi in rem pentru abuz în serviciu, care vizează membrii CNATDCU ce au decis că fostul ministru de Interne a plagiat.

Dan Mircea Bob, preşedintele Comisiei de Ştiinţe Juridice din CNATDCU, a declarat în exclusivitate pentru MEDIAFAX că dacă va fi chemat la audieri va face la rândul său plângere pentru denunţ calomnios.

"Nu ajunge că a plagiat, a şi formulat plângere penală. Nu ne jucăm cu justiţia aici. Noi ne chinuim aici să verificăm, să stabilim dacă s-a plagiat sau nu, şi dânsul face şi plângere. Regulamentul de organizare şi funcţionare al CNATDCU este clar. Este o chestiune atât de banală, mă mir ca domnul Tobă se pretează la aşa ceva. Totuşi, nu avem nimic de făcut?! Ne plictisim?! Plângerea este neîntemeiată, există temei perfect legal pentru ca altfel nu am fi indrăznit să luăm o astfel de decizie", a spus Dan Mircea Bob.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici