Rusia şi Statele Unite se acuză reciproc cu privire la teoriile conspiraţioniste privind noul coronavirus

  • Pe reţelele de socializare circulă numeroase postări cu teorii ale conspiraţiei cu privire la apariţia noului coronavirus COVID-19
  • Oficiali americani acuză Rusia că lansează informaţii false cu privire la implicarea SUA
  • Presa rusă susţine că Statele Unite este în spatele virusului, scrie Foreignpolicy.com
7804 afișări
Imaginea articolului Rusia şi Statele Unite se acuză reciproc cu privire la teoriile conspiraţioniste privind noul coronavirus

Sursa foto: Profimedia

Încă de când epidemia de COVID-19 a început să se răspândească, în presa din Rusia, pe reţelele de socializare sau în emisiunile de televiziune, au apărut informaţii că virusul este produsul laboratoarelor din SUA, menit să oprească dezvoltarea economică a Chinei. Unele articole au invocat chiar şi informaţia că Bill Gates sau George Soros ar fi „creierul” din spatele focarului.

Foreignpolicy scrie chiar că la un moment-dat, gazda unei emisiuni de la o televiziune din Rusia a scris spus că numele „coronavirus” este o referinţă voalată la originile sale americane, având în vedere legătura preşedintelui american Donald Trump cu concursul de frumuseţe Miss World şi faptul că a înmânat coroana câştigătoarei şi corona înseamnă coroană în limba latină.

Oficiali americani susţin, însă, că Rusia a început o campanie de dezinformare cu privire la implicarea Statelor Unite în răspândirea voronavirului.

„Prin răspândirea de informaţii false cu privire la coronavirus, actorii ruşi răuintenţionaţi aleg din nou să pună în pericol siguranţa publică în ciuda informaţiilor oficiale transmise la nivel global de autorităţile în domeniul sănătăţii", a declarat Philip Reeker, secretar de stat adjunct pentru Europa şi Eurasia în Departamentul de Stat al Statelor Unite, potrivit Breaking the News.

Rekeer a explicat că de la Kremlin se duce această campanie împotriva SUA prin intermediul a mii de conturi de social media.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici