O persoană a murit în Italia din cauza noului coronavirus. Numărul îmbolnăvirilor a crescut la 19

Italia a raportat, sâmbătă dimineaţă, primul său deces din cauza noului coronavirus, iar numărul de persoane infectate în peninsulă a crescut la 19, anunţă presa italiană.

1322 afișări
Imaginea articolului O persoană a murit în Italia din cauza noului coronavirus. Numărul îmbolnăvirilor a crescut la 19

O persoană a murit în Italia din cauza noului coronavirus. Numărul îmbolnăvirilor a crescut la 19

Un bărbat în vârstă de 78 de ani dintr-un oraş din nordul regiunii Veneto, a murit vineri, anunţă agenţia de ştiri ANSA.

De asemenea, în Lombardia, au fost confirmate cel puţin 14 cazuri noi, numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 19.

Noile îmbolnăviri au fost confirmate într-o serie de orăşele de la sud-est de Milano.

Primul care s-a îmbolnăvit a fost un alergător italian în vârstă de 38 de ani după ce s-a întâlnit cu cineva care s-a întors din China pe 21 ianuarie, fără să prezinte simptome ale noului virus, au spus autorităţile medicale italiene. Acea persoană a fost ţinută izolată şi pare să prezinte anticorpi împotriva virusului.

Bărbatul de 38 de ani este acum internat în stare critică, scrie presa din Italia. Soţia sa şi un prieten au fost şi ei testaţi pozitiv. De asemenea, trei pacienţi de la spitalul din Codogno, unde s-a prezentat bărbatul cu simptome asemănătoare celor de gripă, sunt infectaţi. La fel şi cinci asistente medicale şi doctori.

În plus, alte trei persoane în vârstă, care frecventau aceeaşi cafenea ca şi tatăl alergătorului, au fost testate pozitiv cu COVID-19.

Autorităţile aşteaptă în prezent rezultatele testelor efectuate medicului care l-a consultat pe bărbatul de 38 de ani şi a altor 120 de persoane cu care a intrat în contact.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici