Şeful OMV critică potenţialele sancţiuni americane aplicate firmelor implicate în Nord Stream 2

Ameninţările cu impunerea de sancţiuni din partea Statelor Unite companiilor implicate în conducta Nord Stream 2, susţinută de ruşi, sunt inacceptabile, a declarat Rainer Seele, CEO OMV, cotidianului german Handelsblatt, citat de Reuters.

370 afișări
Imaginea articolului Şeful OMV critică potenţialele sancţiuni americane aplicate firmelor implicate în Nord Stream 2

Şeful OMV critică potenţialele sancţiuni americane aplicate firmelor implicate în Nord Stream 2

Ambasadorul Statelor Unite în Germania, Richard Grenell, a avertizat duminică, într-o scrisoare, companiile germane implicate în construirea gazoductului Nord Stream 2 că ar putea fi sancţionate dacă nu renunţă la proiect. Preşedintele american Donald Trump a acuzat Germania că este "captiva" Moscovei din cauza dependenţei de gaze naturale din Rusia şi a cerut acesteia să renunţe la proiectul Nord Stream 2.

Gazoductul va avea rolul de a transporta gazul natural din Rusia spre Germania prin Marea Baltică, ocolind Polonia, Ucraina şi ţările baltice.

„Scrisoarea este o ameninţare total inacceptabilă pentru companiile germane", a declarat Rainer Seele, care conduce compania austriacă din 2015.

"Europa nu trebuie să permită să fie patronată de SUA în chestiuni legate de politica energetică", a spus el.

Un purtător de cuvânt al ambasadei americane a declarat că Washingtonul vede scrisoarea drept un "mesaj clar", nu o ameninţare.

Proiectul de 11 miliarde de dolari este implementat de Gazprom cu firme occidentale, printre care Uniper Germania şi Wintershall, are drept scop să aducă mai mult gaz rusesc direct în Germania sub Marea Baltică.

Companiile şi politicienii care susţin proiectul spun că acesta este vital pentru a asigura aprovizionarea în viitor.

"Nu investim într-o dependenţă faţă de Rusia, ci într-o diversificare a rutelor de transport gaze către Europa", a spus Seele, adăugând că Europa a subestimat scăderile de producţie din Marea Britanie şi Olanda, mai rapide decât estimările, de unde o sporire a nevoilor de import ale europenilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici