SUA: Proiect de lege care va interzice Tik Tok pe telefoanele angajaţilor federali

Senatorul republican Josh Hawley a declarat, miercuri, că va depune un proiect de lege care va interzice angajaţilor federali să folosească aplicaţia Tik Tok pe telefoanele lor, sporind tensiunile crescânde dintre Washington şi Beijing, relatează Reuters.

2203 afișări
Imaginea articolului SUA: Proiect de lege care va interzice Tik Tok pe telefoanele angajaţilor federali

SUA: Proiect de lege care va interzice Tik Tok pe telefoanele angajaţilor federali

Există deja mai multe agenţii americane care se ocupă de probleme de securitate naţională şi care au interzis angajaţilor să utilizeze aplicaţia.

Tik Tok permite utilizatorilor să posteze scurte videoclipuri şi a crescut rapid în popularitate în rândul adolescenţilor din SUA.

Aproximativ 60% din cei 26,5 milioane de utilizatori activi lunari ai TikTok din Statele Unite au între 16 şi 24 de ani, a declarat compania anul trecut.

În noiembrie, guvernul Statelor Unite a lansat o investigaţie asupra companiei ByteDance Technology Co, proprietarul TikTok, după ce a achiziţionat cu 1 miliard de dolari aplicaţia americană Musical.ly.

Planul lui Hawley demonstrează îngrijorările din rîndul oficialilor americani cu privire la datele colectate de la utilizatorii americani care ar putea ajunge la guvernul chinez. Mulţi parlamentari sunt sceptici faţă de China, pe care o consideră o ameninţare la libera exprimare şi la confidenţialitatea şi securitatea online.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
tik tok,
lege

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici