Ţara care îi ştampilează pe mâini pe suspecţii de COVID-19. Cine fuge din carantină este arestat

India a început să-i ştampileze pe mâini pe cei suspecţi de coronavirus, iar cei prinşi în afara carantinei sunt duşi în arest.

139546 afișări
Imaginea articolului Ţara care îi ştampilează pe mâini pe suspecţii de COVID-19. Cine fuge din carantină este arestat

Ţara care îi ştampilează pe mâini pe suspecţii de COVID-19. Cine fuge din carantină este arestat

Pe ştampila scrie "Carantină acasă", alături de data care marchează începutul celor 14 zile de izolare, scrie Indian Express.

Ştampilările au început de luni la Mumbai, cea mai afectată zonă din India de COVID-19 până acum, cu 137 de cazuri confirmate.

"Cei care trebuie să stea în carantină dar nu vor să fie închişi la spital sau hoteluri şi vor să meargă acasă trebuie să aiba simţul răspunderii. Nu trebuie să cutreiere liberi pe străzi. Să urmeze carantina cu stricteţe", spune ministrul şef al regiunii Mahrasthtra din care face parte Mumbai, Uddhav Thackeray.

Măsurile drastice vin după ce experţii au avertizat că ţara cu o populaţie de peste 1,3 miliarde de oameni poate deveni noul epicentu al pandemiei de coronavirus.

Patru persoane trimise în carantină au fost arestate după ce au fost prinse de poliţie într-un tren, la alerta oamenilor care le-au observat ştampilele de pe mâini. Indienii arestaţi se întorseseră recent de la Munchen şi au fost testaţi pentru COVID-19, iar rezultatele au fost negative. Chiar şi asa, autorităţile din Mumbai i-a ştampilat şi i-a trimis în carantină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici