Tăriceanu: Nu mă afectează acuzaţiile DNA, Marcovici nu mi-a cerut niciun favor

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că nu are cum să se simtă vizat de acuzaţiile DNA de trafic de influenţă din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi că Marius Marcovici nu i-a cerut niciun favor pentru că nu a fost consilierul său.

1690 afișări
Imaginea articolului Tăriceanu: Nu mă afectează acuzaţiile DNA, Marcovici nu mi-a cerut niciun favor

Tăriceanu: Nu mă afectează acuzaţiile DNA, Marcovici nu mi-a cerut niciun favor (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Întrebat dacă se simte vizat de acuzaţiile de trafic de influenţă la cel mai înalt nivel, formulate de DNA în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, Tăriceanu a spus: "Nu am cum să fiu afectat de o astfel de afirmaţie pentru că fiecare persoană care este acuzată răspunde pentru faptele ei."

De asemenea, preşedintele Senatului a mai spus, întrebat dacă Marcovici i-a cerut vreun favor, că nu i-a cerut favoruri niciodată pentru că nu era consilierul său.

"Dacă ar fi fost un consilier al meu cu care să am interacţiune atunci poate s-ar fi putut presupune acest lucru. Având în vedere că nu am lucrat cu domnul Marcovici, nu era la cabinetul meu, acest lucru nu se poate în niciun fel afirma", a spus Tăricenau la Senat.

Preşedintele Senatului a mai spus că DNA îşi poate formula acuzaţiile, iar cei acuzaţi au obligaţia să răspundă în faţa legii şi sunt responsabili în faţa instanţelor, iar relatările din presă referitoare la apropierea dintre Tăriceanu şi Marcovici "este exagerată şi nu are niciun fel de justificare".

Fostul consilier Marius Marcovici şi omul de afaceri Claudiu Liviu Mateescu au fost aduşi cu mandat, miercuri, la DNA Braşov, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri, în care este vizat şi omul de afaceri Remus Truică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici