Vaccinare COVID. Pfizer/BioNTech cere autorizarea pentru a treia doză destinată celor imunizaţi cu primele două

  • Scopul acestei doze suplimentare de rapel este acela de a oferi o protecţie imunitară mai ridicată.
  • Studiile arată că o a treia doză, administrată la 6 luni după o doua, are efecte benefice suplimentare.
  • Cele două companii reunite susţin că testele confirmă o neutralizare eficientă a variantei Delta.
4917 afișări
Imaginea articolului Vaccinare COVID. Pfizer/BioNTech cere autorizarea pentru a treia doză destinată celor imunizaţi cu primele două

Pfizer/BioNTech intenţionează să solicite ''în următoarele săptămâni'' autorizarea pentru o treia doză din vaccinul său împotriva COVID -19, în special în Statele Unite şi Europa, au declarat companiile într-un comunicat, relatează AFP.

Această doză de rapel este destinată să ofere o protecţie imunitară sporită persoanelor deja vaccinate cu primele două doze.

''Pfizer şi BioNTech au constatat rezultate încurajatoare ale unor teste în curs pentru o a treia doză din vaccinul actual'', au explicat companiile care ''intenţionează să transmită aceste date către FDA, EMA şi alte autorităţi de reglementare în următoarele săptămâni'', au adăugat sursele citate, referindu-se la Agenţiile americană şi europeană a medicamentelor.

''Date preliminare ale studiului arată că o doză de rapel administrată la 6 luni după a doua doză are un profil de toleranţă coerent, provocând niveluri ridicate de anticorpi neutralizanţi'' împotriva virusului, inclusiv împotriva variantei Beta, apărută în Africa de Sud.

Aceste niveluri sunt ''de cinci până la 10 ori mai mari'' decât cele observate după primele două doze.

Rezultatele acestui studiu vor fi publicate într-o revistă ştiinţifică, au precizat Pfizer/ BioNTech.

Cele două companii au subliniat, de asemenea, că vaccinul lor a dat rezultate bune în laborator împotriva variantei Delta şi că, prin urmare, o a treia doză ar putea creşte imunitatea împotriva acestei variante. Au loc teste pentru a ''confirma această ipoteză''.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici