Victimă neaşteptată a coronavirusului. Revista Playboy se închide după 66 de ani. FOTO cu coperţi de legendă

Revista Playboy, brand recunoscut de 97% din populaţia lumii, a anunţat că închide varianta print dupa 66 de ani, decizie grăbită de pandemia COVID-19.

4855 afișări
Imaginea articolului Victimă neaşteptată a coronavirusului. Revista Playboy se închide după 66 de ani. FOTO cu coperţi de legendă

Victimă neaşteptată a coronavirusului. Revista Playboy se închide după 66 de ani. FOTO cu coperţi de legendă

Ediţia de primăvară a revistei Playboy este ultima publicată după 66 de ani, a anunţat directorul companiei într-o scrisoare deschisă publicată pe site-ul Medium.

Din 2019, revista era publicată trimestrial, iar decizia de a închide printul era cântărită de ceva vreme. "Când a devenit clar că pandemia coronavirusului a perturbat producţia de conţinut şi lanţul de aprovizionare, am fost forţaţi să accelerăm procesul conversaţiei pe care o aveam deja: cum să renunţăm la o revistă publicată la trei luni şi să o transformăm într-un produs pe care clienţii îl vor azi. O să fim o companie digitală, mai ales că printul ajungea la doar o fracţie din fanii noştri. O să mutăm calendarul conţinutului, inclusiv Playboy Interview, 20Q, Playboy Advisor şi bineînţeles pictorialele Playmate", a scris Ben Kohn.

Declinul revistei Playboy a început în 2017, când fondatorul ei, Hugh Hefner, a murit. Atunci, revista încă mai era publicată lunar, dar din 2019 calendarul de publicare a devenit trimestrial.

Revista Playboy a apărut în România în octombrie 1999, fiind prima publicaţie de lifestyle masculin, brand glossy internaţional, care a apărut la noi în ţară.

Tirajul revistei era de 90.000 de copii difuzate lunar în anul 2000, 75.000 în anul 2001 şi 50.000 în anul 2002. Cel mai bine vândut număr al revistei a fost cel din ianuarie 2001, cu 110.327 de copii difuzate. În anul 2007, vânzările Playboy ajunseseră între 16.000 şi 22.000 de copii lunar.

Vezi coperţi istorice ale revistei Playboy în galeria foto.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici