VIDEO | Golul superb al lui Duşan Tadic de 3-0 pentru Ajax, validat pentru un centimetru

Felix Brych, arbitrul neamţ al meciului Real Madrid - Ajax Amsterdam, a fost pus, marţi seară, în faţa uneia dintre cele mai grele decizii din istoria recentă a fotbalului. După minute de incertitudine, centralul din Germania a decis să valideze golul de 3-0 semnat de Duşan Tadic, plecat de la o fază la care a avut nevoie de VAR pentru a se desluşi dacă mingea a ieşit sau nu în afara terenului.

2354 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Golul superb al lui Duşan Tadic de 3-0 pentru Ajax, validat pentru un centimetru

VIDEO | Golul superb al lui Duşan Tadic de 3-0 pentru Ajax, validat pentru un centimetru

Faza incriminată a început în flanc, chiar în faţa băncilor tehnice, după un duel între Mazraoui şi Reguilon. Deşi mingea a părut că a ieşit cu toată circumferinţa în afara terenului, Brych a lăsat faza să continue, van de Beek i-a pasat lui Tadic, iar sârbul l-a executat pe Courtois cu un şut superb, cu stângul, la vinclu pentru un 3-0 care părea neverosimil la începutul meciului.

 

Au urmat, apoi, proteste peste proteste ale spaniolilor, dar şi una dintre cele mai greu de luat decizii din ultimii ani în fotbalul mondial. Brych a cerut ca arbitrii desemnaţi să se ocupe cu analiza video să analizeze momentul controversat şi, în cele din urmă, a ajuns la concluzia că Mazraoui a lovit mingea şi a ţinut-o în teren înainte ca aceasta să părăsească suprafaţa de joc cu toată circumferinţa.

Neamţul a validat golul de 3-0, iar scânteia a fost reaprinsă câteva minute mai târziu, când Asensio a marcat, din pasa lui Reguilon, golul de 1-3, care a trezit publicul şi a redat speranţa unei calificări care părea pierdută în momentul reuşitei senzaţionale a lui Tadic. La două minute distanţă, însă, Schone a executat magistral o lovitură liberă lateral stânga, în stilul lui Ilie Dumitrescu contra Columbiei, iar fanii de pe Bernabeu şi-au dat seama că sferturile de finală rămân, în acest sezon, un vis interzis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici