VIDEO Preşedintele Braziliei sfidează pericolul noului coronavirus. Discurs în faţa a zeci de mii de oameni împotriva măsurilor de izolare

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a susţinut duminică, în faţa a mii de manifestanţi veniţi să îl sprijine la Brasilia, discursul său împotriva măsurilor de izolare în timp ce numărul cazuri de COVID-19 explodează în ţara sa, scrie OGlobo.

1153 afișări
Imaginea articolului VIDEO Preşedintele Braziliei sfidează pericolul noului coronavirus. Discurs în faţa a zeci de mii de oameni împotriva măsurilor de izolare

VIDEO Preşedintele Braziliei sfidează pericolul noului coronavirus. Discurs în faţa a zeci de mii de oameni împotriva măsurilor de izolare

Preşedintele Jair Bolsonaro s-a adresat unei mulţimi de protestatari care s-au adunat în faţa balustradei monumentale a reşedinţei sale oficiale, Palácio da Alvorada, din capitala ţării, duminică: "Distrugerea locurilor de muncă din partea anumitor guvernatori este iresponsabilă şi inadmisibilă. Vom plăti un preţ uriaş în viitor. Poporul este cu noi şi armata este de partea legii, ordinii, libertăţii şi democraţiei", a declarat şeful statului într-o transmisiune în direct a manifestaţiei reţelele de socializare. De asemenea, Bolsonaro a cerut ca măsurile restrictive din carantină să fie încheiate cât mai curând. Participanţii la miting au cerut şi închiderea unor instituţii democratice ale ţării precum Parlamentul sau Curtea Supremă.

În loc să agite mulţimea cum a făcut în trecut, Jair Bolsonaro s-a mulţumit cu un scurt discurs în faţa unei camere video. După aceea, a coborât de pe balustradă, alături de fiica sa Laura, 9 ani, pentru a saluta manifestanţii, ţinându-se însă la o distanţă de peste doi metri.
 
Cu o populaţie de aproximativ 210 milioane de locuitori, Brazilia numără 102.000 de cazuri de COVID-19 şi de 7.051 de decese legate de coronavirus, cu peste 400 de morţi zilnic în ultima săptămână. Majoritatea specialiştilor sunt de părere că vârful pandemiei este departe de a fi atins în această ţară de mărimea unui continent, fiind ţara cea mai infectată din America Latină.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici