VIDEO Viola Davis, premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar. Discursul actriţei, ovaţionat

Premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar a revenit actriţei afro-americane Viola Davis pentru rolul lui Rose Maxsondin lungmetrajul „Fences”, în cadrul celei de-a 89-a gală a Premiilor Academiei Americane de Film, ce au avut loc duminică seară, la Los Angeles.

1442 afișări
Imaginea articolului VIDEO Viola Davis, premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar. Discursul actriţei, ovaţionat

VIDEO Viola Davis, premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar. Discursul actriţei, ovaţionat (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

Este vorba de primul Oscar pentru Davis, actriţa mai fiind nominalizată la premiile Academiei Americane de Film de trei ori.

Viola Davis devine astfel prima actriţă de culoare care a câştigat un premiu Oscar, un Emmy şi un Tony, devenind astfel o actriţă EGOT.

Cu premiul pentru filmul din 2016 “Fences,” Davis devine cea de-a 23-a persoană care câştigă tripleta actoriei, termenul EGOT desemnând actorii şi actriţele care au câştigat cel puţin un premiu important din competiţii precum Oscar, Premiile Emmy şi cele Tony.

Nominalizate la această categorie au mai fost actriţele Naomie Harris pentru „Moonlight”, Nicole Kidman pentru rolul din „Lion”, Octavia Spencer pentru „Hidden Figures” şi Michelle Williams pentru rolul din „Manchester by the Sea”.

În discursul său de mulţumire, Davis a declarat: “Oamenii mă întreabă mereu: ce fel de poveşti vrei să spui, Viola? Şi eu le răspund: dezgropaţi toate trupurile, toate acele poveşti, poveştile oamenii care au visat. Am devenit un artist, slavă Domnului, pentru că suntem singura meserie care celebrează ceea ce înseamnă să trăieşti. Felicitări lui August Wilson, care a dezgropat şi a adus o odă oamenilor obişnuiţi.”

Actriţa a lăudat dramaturgul care a scris piesa de teatru ce stă la baza filmului „Fences”, pe care l-a descris drept „un film despre oameni, cuvinte, viaţă uitare şi iertare”.

Viola Davis este o actriţă americană care s-a remarcat prin prestaţiile ei pline de încărcătură dramatică din filmele "Trafic" (2000), "Antwone Fisher" (2002) şi "Solaris" (2002). Performanţa ei din drama "Îndoiala/ Doubt" (2008), în care apare doar opt minute pe marele ecran, i-a adus o nominalizare la premiul Oscar la categoria "cea mai bună actriţă într-un rol secundar".

Actriţa a fost recompensată cu un premiu Tony în anul 2001, pentru rolul din piesa de teatru "King Hedley II", iar în ultimii ani a putut fi văzută în câteva filme cu succes de casă, precum "Syriana" (2005), "Jocuri la nivel înalt/ State of Play" (2009), "Mănâncă roagă-te iubeşte/ Eat Pray Love" (2010) şi "Culoarea sentimentelor/ The Help" (2011).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici